- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ciolacu, despre situația în care Mircea Geoană va fi viitorul candidat PSD la prezidențiale

13 Feb, 12:41 • Bumbeneci Diana
 Ciolacu, mesaj  către Mircea Geoană: 'Niciodată PSD nu o să susțină un independent la prezidențiale”.
Ciolacu, despre situația în care Mircea Geoană va fi viitorul candidat PSD la prezidențiale

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis marți secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, că PSD nu poate susține un independent la prezidențiale, după ce Geoană a spus că Ciolacu și Mihai Tudose i-ar fi propus să candideze.

Ciolacu, mesaj către Mircea Geoană

„După ce i-am propus dlui Geoană am plecat și am sunat-o pe dna Șoșoacă și i-am propus să fie premier (ironic, n.red.). Eu sunt președintele PSD și nu știu dacă voi fi candidat sau nu la funcția de Președinte. În acest moment, vă spun cu toată sinceritatea că nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat. Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de pesedist, de membru fondator, niciodată PSD și eu personal, nu că nu o să propun, dar nici nu o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD-ului”, a transmis Marcel Ciolacu.

Poți citi azi și: Marcel Ciolacu, anunțul momentului de la ACoR: „Așteptați de la noi să ne asumăm lucruri, să nu blocăm lucruri și să găsim soluții

Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Mircea Geoană
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Mircea Geoană

Geoană evită să spună dacă va candida la alegerile din acest an, afirmând doar că pentru prima dată în ultimele decenii există posibilitatea alegerii unui preşedinte care să fie independent de partidele politice.

Calcule electorale
„Voturile PSD la alegerile prezidențiale, unde vin patru milioane în plus față de cele obișnuite, nu-s suficiente să câștigi Președinția României. Vrei să câștigi strict pe PSD nu ai voturi. În turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul, diaspora nu, nehotărâții nu, e o limitare”, a explicat Geoană la Digi24.

Secretarul general adjunct al NATO a fost ocupat funcția de președinte PSD în 2005-2010, perioadă în care a candidat la alegerile prezidențiale din 2009 fiind învins în turul 2 de Traian Băsescu.

Ai mai putea citi: Schimbarea momentului privind alegerile din 2024. Marcel Ciolacu anunță bomba pe scena politică

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult