- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu anunță că limba română este declarată limba oficială pentru minoritatea din Ucraina!

18 Oct, 20:15 • Oprea Alina
Autoritățile din Kiev au recunoscut limba română ca fiind limba oficială pentru minoritatea română din Ucraina. Marcel Ciolacu a făcut acest anunț grandios!
Marcel Ciolacu anunță că limba română este declarată limba oficială pentru minoritatea din Ucraina!

Astăzi, 18 octombrie 2023, autoritățile din Kiev au recunoscut limba română ca fiind limba oficială pentru minoritatea română din Ucraina în urma discuțiilor dinn cadrul ședințelor dintre Guvernul României și Guvernul Ucrainei.

„Începând de astăzi limba română, nu limba moldovenească, devine limba oficială pentru minoritatea română din Ucraina.”, declarație făcută de Marcel Ciolacu, potrivit Antena3.

Citește și: Singurele cuvinte din limba română care nu pot fi traduse. Le-ai folosit măcar o dată în viață!

Marcel Ciolacu a făcut anunțul!

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent la ședința comună dintreGuvernul României și Guvernul Ucrainei unde s-a discutat obligația îndeplinirii de către Ucraina a criteriilor de aderare la Uniunea Europeană. Unul dintrecriterii era asupra drepturilor minorităților naționale.

„Vorbim de aderarea rapidă a Ucrainei şi a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Pentru această aderare există şi nişte principii şi în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor. Aceste principii sunt la nivel european. Şi România a respectat toate principiile necesare de aderare la Uniunea Europeană.

Marcel Ciolacu, despre Codul Fiscal
Marcel Ciolacu, despre Codul Fiscal

În ceea ce priveşte drepturile minorităţilor, sunt convins că România poate pune la dispoziţie întreaga legislaţie Ucrainei, fiind o bună practică această abordare în România. Relaţia inter-instituţională între mine şi domnul prim-ministru nu mai este la nivelul de a ne face promisiuni.

Noi decidem împreună ce este mai bine pentru popoarele pe care le reprezentăm. A existat o şedinţă de guvern în cadrul şedinţei comune între România şi Ucraina şi decizia Guvernului a fost că pe teritoriul Ucrainei limba oficială este limba română.”, a comunicat Premierul Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres, conform sursei citate.

Citește și: Destinația din Europa în care se vorbește limba română. Se află la doar câteva ore distanță de România și este la mare căutare printre turiști