- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu anunță o nouă schemă de ajutor pentru IMM-uri. Guvernul va oferi ajutoare de peste 86 de milioane de lei

22 Feb, 19:40 • Adrian Popovici
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul a luat decizia de a aproba un sprijin financiar în valoare de peste 86 de milioane de lei dedicat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri). Acest ajutor este conceput pentru a stimula creșterea și dezvoltarea a peste 9.200 de firme românești. Acești bani vin într-un moment sensibil pentru antreprenorii locali, oferindu-le o parte din resursele financiare necesare pentru a-și consolida afacerile și pentru a depăși eventualele dificultăți întâmpinate în contextul economic actual.
Marcel Ciolacu anunță o nouă schemă de ajutor pentru IMM-uri. Guvernul va oferi ajutoare de peste 86 de milioane de lei

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul a luat decizia de a aproba un sprijin financiar în valoare de peste 86 de milioane de lei dedicat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri). Acest ajutor este conceput pentru a stimula creșterea și dezvoltarea a peste 9.200 de firme românești. Acești bani vin într-un moment sensibil pentru antreprenorii locali, oferindu-le o parte din resursele financiare necesare pentru a-și consolida afacerile și pentru a depăși eventualele dificultăți întâmpinate în contextul economic actual. Premierul a explicat că aceasta este o măsură de sprijin vitală, menită să contribuie la susținerea sectorului privat și la stimularea creșterii economice durabile în România, transmite Agerpres.

„Se aprobă Schema de ajutor de minimis pentru sprijinirea beneficiarilor de ajutor de stat în contextul crizei economice generate de pandemia Covid-19, afectați de creșterea ROBOR, prezentată în anexa care face parte integrantă din prezenta Hotărâre, în aplicarea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM INVEST ROMÂNIA, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 209/2018 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii – IMM INVEST ROMÂNIA, cu modificările și completările ulterioare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.029 din 27 decembrie 2017 și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 24/2022 privind aprobarea și finanțarea unor programe de garantare în domenii prioritare pentru economia românească cu modificările și completările ulterioare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 866 din 18 martie 2022”, se arată în articolul unic al proiectului adoptat de guvernul Marcel Ciolacu.

Ședința de Guvern condusă de Marcel Ciolacu. Credit foto: Gov.ro
Ședința de Guvern condusă de Marcel Ciolacu. Credit foto: Gov.ro

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au decis comasarea alegerilor şi liste comune PSD-PNL. Candidat unic la prezidenţale!

De ce a fost anunțat acest ajutor al guvernului Marcel Ciolacu?

Marcel Ciolacu a anunțat acest ajutor deoarece a fost instituit un act normativ pentru a crea o schemă de ajutor de minimis, având în vedere situația economică dificilă generată de pandemia Covid-19 și creșterea ROBOR. Acest sprijin este destinat beneficiarilor de ajutor de stat afectați de aceste condiții, pentru a acoperi diferențele de dobândă cauzate de creșterea ROBOR peste limitele stabilite la momentul acordării finanțărilor în cadrul schemelor de ajutor de stat.

Schemelor menționate de Marcel Ciolacu sunt cele instituite prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM INVEST ROMÂNIA, aprobată și modificată prin Legea nr. 209/2018, și Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 24/2022 privind aprobarea și finanțarea unor programe de garantare în domenii prioritare pentru economia românească, cu modificările și completările ulterioare. Aceste măsuri reflectă eforturile Guvernului de a veni în sprijinul afacerilor locale afectate de instabilitatea economică cauzată de pandemie și de fluctuațiile ROBOR.

Citește și: Soluţiile Guvernului pentru reducerea deficitului de personal medical din spitale. Marcel Ciolacu anunță deblocarea a peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială