- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu anunță oficial cine sunt românii care pierd voucherele de vacanță. „Am așteptat şi am vorbit despre aşa-spusa austeritate”

08 Sep, 11:49 • Bumbeneci Diana
După ce s-a discutat ultima perioadă cu privire la eliminarea voucherelor de vacanță, premierul Marcel Ciolacu anunță oficial cine sunt românii care nu vor mai avea parte de aceste beneficii. Decizia se aplică doar pentru o categorie de angajați.
Marcel Ciolacu anunță oficial cine sunt românii care pierd voucherele de vacanță. „Am așteptat şi am vorbit despre aşa-spusa austeritate”

Se decide oficial soarta voucherelor de vacanță. Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, că exclude varianta ca de anul viitor să fie suspendată acordarea voucherelor de vacanță în sectorul bugetar.

Cine sunt românii care nu vor primi vouchere de vacanță

„Exclud să eliminăm voucherele de vacanţă pentru la anul„, a declarat Marcel Ciolacu, înainte de şedinţa de Guvern.

Conform unor surse din interiorul Guvernului, pachetul de măsuri fiscale urmează să fie discutat săptămâna viitoare într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare, care ar putea avea loc marţi.

Încă din a doua zi a săptămânii, premierul Marcel Ciolacu a transmis că până la finele lunii septembrie Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru pachetul de măsuri fiscal-bugetare.

Marcel Ciolacu, despre eliminarea voucherelor
Marcel Ciolacu, despre eliminarea voucherelor

„Continuăm să scriem actul normativ, pe urmă va fi pus în transparenţă, cum este normal. (…) Până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea răspunderii în Parlament. Şi să vedem dacă mai este nevoie de anumite ordonanţe de completare”, a arătat Ciolacu, într-o declaraţie acordată presei.

Premierul a mai transmis în declarațiile sale că pachetul nu va conție măsuri de austeritate, dar a subliniat că nu pot să beneficieze de vouchere de vacanţă bugetarii care au salarii foarte mari. Astfel, ar urma să primească vouchere de vacanţă doar cei cu venituri nete mai mici de 8.000 de lei.

„Am aşteptat şi am vorbit despre aşa-spusa austeritate. Dar eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile şi nu-i nicio austeritate – şi explicând de fiecare dată că România a învăţat din fosta criză, când s-a făcut o greşeală majoră, tăind salariile la români – cu adevărat, unii care au totuşi salarii foarte mari, din punctul meu de vedere, în sistemul bugetar, nu pot să beneficieze şi de vouchere de vacanţă la fel ca şi cei aproape 1,6 de milioane de români care au salariul minim pe economie. Dar n-am văzut nimic de austeritate”, a declarat Ciolacu.

Ai mai putea citi și: Angajații din România rămân fără voucherele de vacanță. Când vor pierde românii banii de concediu

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult