- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu face marele anunț după vizita în Dubai. Se confirmă marea reorganizare

19 Apr, 13:24 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu s-a convins, după vizita în Dubai: cere reorganizarea ministerului de Externe.
Marcel Ciolacu face marele anunț după vizita în Dubai. Se confirmă marea reorganizare

Vești noi pentru români: Premierul Marcel Ciolacu a explicat că, în fiecare zi, 100.000 de români merg în vacanță în Dubai, de aceea este nevoie de o redimensionare a Consulatului României.

Marcel Ciolacu face marele anunț după vizita în Dubai

„Toate ministerele, până la 1 iunie, conform legii în vigoare, inclusiv Ministerul de Externe. Mai mult, vedeți care este dinamica, în fiecare zi 100.000 de români sunt în vacanță în Dubai. Normal că trebuie să redimensionăm consulatul de aici, pentru a satisface așteptarea românilor. Se redimensionează consulatele. Acum 20 de ani, în Dubai veneau 2 români, acum vin 100.000 de români.

În alte părți ale lumii nu mai merg românii și acolo vom retrage din personal.”, a spus Marcel Ciolacu.

Vezi și: 15 miliarde de euro, puse în joc pentru România. Premierul Ciolacu și 6 miniștri dau marea lovitură în Qatar

Marcel Ciolacu în Qatar
Marcel Ciolacu în Qatar

La Doha, prim-ministrul şi delegaţia guvernamentală au avut întrevederi tete-a-tete şi în plenul delegaţiilor cu prim-ministrul Statului Qatar şi ministru al Afacerilor Externe. Împreună cu omologul său din Qatar, Marcel Ciolacu au luat parte la ceremonia de semnare a unor documente bilaterale.

Ciolacu a fost însoţit în vizita în Golful Persic de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, preşedinte ANCOM, Valeriu Zgonea, preşedinte ANSVSA, Alexandru Bociu, preşedintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, directorul Portului Constanţa, Mihai Teodorescu.

Vezi și: Dispare un tip de pensie în România. Se întâmplă la 1 septembrie 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult