- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, mesaj de la bordul Fregatei ”Regina Maria”. „Am fost impresionat”

11 Apr, 19:32 • Bumbeneci Diana
Premierul Marcel Ciolacu s-a aflat la bordul fregatei Regina Maria în cadrul exercițiului multinațional ”Sea Shield 24”. Oficialul s-a arătat extrem de impresionat de amplul exercițiu.
Marcel Ciolacu, mesaj de la bordul Fregatei ”Regina Maria”. „Am fost impresionat”

Premierul Marcel Ciolacu a participat la exercițiul multinațional ”Sea Shield 24”, la bordul Fregatei ”Regina Maria”. Ulterior, oficialul a ținut să transmită un scurt mesaj cu privire la experiența trăită la bordul celei de-a treia nave de război de tip fregată deținută de România.

Marcel Ciolacu, mesaj de la bordul Fregatei ”Regina Maria

”Am fost impresionat astăzi de profesionalismul echipajului fregatei Regina Maria, demonstrat pe timpul antrenamentelor pe mare din cadrul exercițiului multinațional Sea Shield 24!

Marcel Ciolacu la bordul Fregatei ”Regina Maria
Marcel Ciolacu la bordul Fregatei ”Regina Maria

Vă mulțumesc! Sunteți un exemplu pentru România!”, a transmis Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Vezi și: Marcel Ciolacu face anunțul zilei cu privire la salariile românilor. Ce bani vor primi angajații

Conform unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, „Sea Shield 24” este cel mai amplu exercițiu organizat și coordonat de Forțele Navale Române prin intermediul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”.

Potrivit sursei citate, exercițiul implică participarea militarilor și a echipamentului din 12 state aliate și partenere, inclusiv Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, Turcia, Statele Unite ale Americii și România.

Participă militari din 12 state

Exercițiul va fi condus de Forțele Navale Române. Pe lângă cei peste 2.000 de militari, Sea Shield 2024 întrunește și peste 130 de mijloace tehnice de luptă:

27 de nave militare, marine și fluviale;
17 aeronave;
aproape 100 de mașini de luptă și ambarcațiuni.

Se împlinesc 20 de ani de NATO în România. În acest moment, Constanța este cel mai fierbinte punct pe harta NATO, în contextul apărării flancului estic. Președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au subliniat cât de importantă este România în cadrul Alianței, mai ales în ultimii ani.

Pe lângă pregătirea pentru exercițiul militar multinațional, România a marcat duminică 75 de ani la înființarea NATO prin iluminarea în albastru a sediului Ministerului de Externe.

Ai mai putea citi: S-a decis! Marcel Ciolacu a confirmat construcția cele mai așteptate autostrăzi din România ultimelor 3 decenii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult