- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu nu renunţă la impozitarea suplimentară a concediilor medicale. În această săptămână, Parlamentul va da votul final

02 Apr, 18:57 • stefan.vlad
Marcel Ciolacu nu renunţă la impozitarea suplimentară a concediilor medicale. Premierul îşi menţine punctul de vedere ca exceptați de la contribuţia suplimentară pentru sănătate să fie doar pacienţii cu boli cronice, pacienţii oncologi şi mamele cu copii mici. De asemenea, dă asigurări că, săptămâna aceasta, Parlamentul va da votul final.
Marcel Ciolacu nu renunţă la impozitarea suplimentară a concediilor medicale. În această săptămână, Parlamentul va da votul final

Marcel Ciolacu nu renunţă la impozitarea suplimentară a concediilor medicale. În timp ce guvernanții spun că aceste concedii se dau prea ușor, pentru afecțiuni precum un strănut sau o durere de spate, președintele CNAS spune că avem o populație bolnavă.

Citește și: Greva poștașilor, pericol pentru pensiile românilor. Marcel Ciolacu lansează un avertisment: „Dacă nu rezolvă, va pleca!”

Marcel Ciolacu nu renunţă la impozitarea suplimentară a concediilor medicale

Potrivit cifrelor, anul trecut, s-au eliberat peste 3 milioane de certificate de concediu medical. Cele mai multe, peste 260.000, au fost în București. În topul județelor cu cele mai multe concedii medicale găsim Cluj, Prahova, Iași și Mureș.

În acest top apare și Casa de Sănătate a Ordinii Publice și Siguranței Naționale, cu peste 122.000 de concedii medicale acordate anul trecut. La polul opus, sunt județele Călărași, Ialomița, Tulcea și Vaslui. Însă în aceste județe și numărul de locuitori este mai mic.

Potrivit legislației din România, durata concediului medical poate varia între 4 zile și până la 2 ani, în cazul unui pacient oncologic. De altfel, cele mai lungi concedii medicale au fost acordate pentru boli oncologice, pentru afecțiuni legate de sarcină și concedii prenatale, precum și pentru probleme care țin de sănătatea mamei și copilului.

Potrivit CNAS, România are peste 200.000 de pacienți oncologici. Cifrele au apărut în contextul dezbaterilor legate de impozitarea concediilor medicale. O măsură introdusă de Guvern, la începutul anului, si intens criticată în spațiul public.

Schimbare uriașă în domeniul jocurilor de noroc

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) are, începând de astăzi, un nou vicepreşedinte. Coaliţia de guvernare a decis numirea lui Cristian-Gabriel Pascu în funcţia de vicepreşedinte, potrivit informațiilor relatate de România TV.

Marcel Ciolacu a semnat decizia. În Monitorul Oficial a apărut astăzi, 1 aprilie, decizia premierul de a-l numi vicepreşedinte la ONJN, cu grad de subsecretar de stat, pe Cristian-Gabriel Pascu în locul lui Mihail-Silviu Pocora.

Așadar, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) are, de astăzi, un nou vicepreşedinte. Coaliţia de guvernare a luat această decizie, de a-l numi pe Cristian-Gabriel Pascu în funcţia de vicepreşedinte.

Fostul „vice”, Mihail-Silviu Pocora, a fost eliberat din funcţie, după ce a condus instituţia ca interimar, înainte de aducerea actualului preşedinte, Gabriel Gheorghe. (Citește AICI mai multe detalii)