- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu: Până pe 10 februarie, România va avea o decizie definitivă în procesul legat de cazul Roşia Montană

01 Feb, 12:48 • Fundeanu Madalina
România ar putea pierde procesul pentru Roșia Montană. Marcel Ciolacu a anunţat că până pe data de 10 februarie, țara noastră va avea o decizie definitivă în acest sens.
Marcel Ciolacu: Până pe 10 februarie, România va avea o decizie definitivă în procesul legat de cazul Roşia Montană

România riscă să piardă procesul cu Gabriel Resources pentru Roșia Montană. Marcel Ciolacu a anunţat că până pe data de 10 februarie, țara noastră va avea o decizie definitivă în procesul legat de cazul Roşia Montană. De asemenea, premierul a spus că va face publice documentele, astfel încât „românii să știe foarte clar cine a greșit în această speță”, conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

România ar putea pierde procesul pentru Roșia Montană

Când a fost întrebat, astăzi, dacă România riscă să piardă acest proces și dacă va trebui să plătească 2 miliarde de dolari, premierul a spus:

„Eu m-am obișnuit ca notele de plată să-mi vină mie, ca și prim-ministru, pentru toate tâmpeniile făcute de alții. După vaccinuri, și astăzi fac ședință de Guvern ca să contractăm o firmă de avocați ca să putem să ne apărăm ca și alte state din UE, înțeleg că până pe data de 10 va veni și o decizie definitivă în cazul Roșia Montană.

Ieri, în ședința de Guvern am rugat toți colegii care dețin informații și care au avizat sau nu au avizat acest proiect, toate aceste documente să fie strânse, toate documentele de la avocații care i-am avut în acest proces, astfel încât românii cu toții să știe adevărul”.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis asigură fermierii: „Culoarele solidarității nu afectează agricultura din România”

Roșia Montană
Roșia Montană

Premierul Marcel Ciolacu spune că, în ceea ce privește plățile, este convins că vor fi discuții „cu cei care este posibil să câștige acest proces”, dar că se așteaptă să vadă care va fi suma stabilită de instanță.

„Vă promit că toate documentele, toate abuzurile, toate deciziile politice și administratiove luate ca România să piardă acest proces am să le pun la dispoziție și românii să știe foarte clar cine a greșit în această speță”, a adăugat șeful Guvernului, potrivit surselor.

Și Klaus Iohannis a comentat acest caz astăzi, spunând:

„În primul rând, cred că e bine să așteptăm decizia, dar sunt convins că Guvernul, în înțelepciunea lui, și-a luat măsuri de precauție. Nu sunt parte a acestor demersuri dar mă aștept ca Guvernul să facă absout tot ce e necesar”, a declarat joi președintele.

Vezi mai multe știri: Un nou hipodrom ar putea fi construit la Romexpo, după mai bine de 60 de ani de la demolarea celui inițial. Cum ar putea arăta proiectul