- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu promite aderare completă în Schengen până la finalul anului și scoaterea vizelor pentru SUA în 2025: ”Eu vă garantez”

04 Mar, 23:24 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu, premierul României, a anunțat luni seara că până la finele anului 2024, România va adera la Spațiul Schengen și pe cale terestră, iar din anul următor, cetățenii români nu vor mai necesita vize pentru călătoriile în Statele Unite ale Americii.
Marcel Ciolacu promite aderare completă în Schengen până la finalul anului și scoaterea vizelor pentru SUA în 2025: ”Eu vă garantez”

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a declarat luni seara că până la sfârșitul anului 2024, România va deveni membră a Spațiului Schengen și pe cale terestră, iar începând cu anul viitor, cetățenii români nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite ale Americii. De asemenea, conform afirmațiilor lui Ciolacu, din 2026 țara noastră va fi inclusă în Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), ceea ce va atrage cele mai importante investiții, transmite News.ro.

Marcel Ciolacu a subliniat că aderarea României la Schengen va necesita o atenție sporită, deoarece vor apărea provocări noi, mai ales în faza inițială. Totodată, Ciolacu a garantat că până la finalul anului curent, România va deveni membră a Spațiului Schengen și pe cale terestră. În plus, a menționat că începând cu anul viitor, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite ale Americii.

„România peste o lună de zile va intra aerian şi maritim (în Spaţiul Schengen – n.r.). Normal că va trebui o atenţie şi mai mare, vor fi provocări mai mari, fiind la început. Eu vă garantez că până la sfârşitul anului acesta, România va intra în Schengen terestru. Anul viitor, România nu va mai avea vize cu America, iar în 2026, România va intra în OECD, cel mai important proiect de ţară este aderarea la OECD”, a transmis Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu promite aderare completă în Schengen până la finalul anului și scoaterea vizelor pentru SUA în 2025. Foto arhivă
Marcel Ciolacu promite aderare completă în Schengen până la finalul anului și scoaterea vizelor pentru SUA în 2025. Foto arhivă

Te-ar putea interesa și: Ce spune Marcel Ciolacu, despre continuarea alianței PSD-PNL: ”În acest moment, nu văd o altă construcţie politică pentru 2025”

Ce spune Marcel Ciolacu despre Aderarea României la OCDE?

Marcel Ciolacu a subliniat importanța aderării României la OECD, evidențiind că acest lucru reprezintă o prioritate guvernanți. El a explicat că realizarea acestui obiectiv necesită implementarea reformelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care coincid cu reformele necesare pentru aderarea la OECD. Odată ce România va deveni membră a OECD, va fi alături de celelalte state dezvoltate din lume.

Premierul Ciolacu a subliniat că acest lucru va fi o direcție ireversibilă pentru țară, indiferent de cine va fi la conducerea ei în viitor. El a menționat că aderarea la OECD va atrage cele mai mari investiții, comparând procesul cu un upgrade similar cu cel al softurilor de calculator, pentru a asigura că România se află la același nivel cu celelalte state dezvoltate.

„Astea sunt cele mai importante lucruri pe care le au de făcut decidenţii din România. Ca să realizăm aceste lucruri trebuie să facem reformele din PNRR care sunt suprapuse cu reformele pentru aderarea la OECD. În momentul în care am itrat în OECD, România este alături de toate statele dezvoltate din lume. Poate să vină oricine să conducă România, nimeni nu o să mai întoarcă România din drumul ei, Vor veni cele mai mari investiţii odată cu aderarea la OECD, fiindcă e un mecanism, se face upgrade ca la softurile la calculator, ca să fii alături de statele dezcoltate. Îsta e viitorul României”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu, anunțul momentului pentru pensionari. Data la care vor fi plătite pensiile recalculate