- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu promite că situația de la azilele groazei nu se va mai repeta. Se discută un nou cadru legislativ pentru activitatea de asistență socială

09 Nov, 15:03 • Fundeanu Madalina
Printre subiectele discutate în ședința de guvern de astăzi, se numără și stabilirea unui nou cadru legislativ pentru activitatea de asistență socială. Marcel Ciolacu, premierul României, a promis că situații ca cele de la azilele groazei nu vor mai exista.
Marcel Ciolacu promite că situația de la azilele groazei nu se va mai repeta. Se discută un nou cadru legislativ pentru activitatea de asistență socială

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că se discută în ședința de guvern un nou cadru legislativ pentru activitatea de asistență socială. Acesta a promis că situații precum cele de la azilele groazei nu vor mai exista, conform informațiilor transmise de știripesurse.ro.

Se promite rezolvarea problemelor de la azilele groazei

„Prin noul proiect, transparentizăm total aceste servicii, înființând un Registru electronic unic cu informații despre toți furnizorii de servicii sociale acreditați. Pentru fiecare furnizor în parte vor exista date, fotocopii după documentele de acreditare și după fiecare control”, a declarat premierul.

Te-ar mai putea interesa și: Guvernul Ciolacu, amenințat cu proteste din cauza măsurilor fiscale. Federația Columna: „În viitor vor fi ‘azilele groazei’ și în sistemul public, nu doar cel privat”

Marcel Ciolacu, despre azilele groazei
Marcel Ciolacu, despre azilele groazei

În plus, această activitate, precizează șeful Executivului, nu mai poate fi centrată exclusiv către profit, ci către îngrijirea celor în nevoie.

„Va trebui să existe un plan de dezvoltare a serviciilor sociale în cazul fiecărui furnizor, standarde minime pentru licențiere și un manual de proceduri interne obligatorii.

Acest proiect a fost realizat împreună cu reprezentații societății civile, cărora le mulțumesc în mod special. Sunt convins că ajutorul lor înseamnă că situații precum cele pe care le-am văzut nu vor mai exista”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Potrivit cotidianul.ro, Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat în decursul zilei de luni că a trimis Corpul de control la Ilfov pentru a verifica dosarele persoanelor cu handicap, iar în urma controlului s-au găsit nereguli.

Aceasta a fost întrebată dacă ministerul a dispus un control pentru dosarele persoanelor cu handicap.

„În urma unei sesizări pe care Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a primit-o, am trimis Corpul de control la Ilfov acolo au fost identificate anumite nereguli. Au fost aduse la cunoştinţa organelor abilitate, urmează să intrăm în reevaluare la Institutul de Expertiză a Capacităţii de Muncă cu aceste dosare”, a spus ministrul Muncii la sediul central al PSD după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului.

Ea a mai adăugat că au fost verificate peste 1.700 de dosare şi au fost găsite nereguli la peste 1.400 dintre acestea.

Vezi și: Formula de majorare a pensiilor în 2024. Ce pensie va primi un salariat cu 36 de ani de contributivitate. Ministrul Muncii a explicat