- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu pune piciorul în prag! Premierul României: „Nu pot să accept să plătesc nota de plată la ce au furat alții”

10 Aug, 21:11 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu ia atitudine. Premierul României nu vrea să plătească nota de plată pentru ce au furat alții.
Marcel Ciolacu pune piciorul în prag! Premierul României: „Nu pot să accept să plătesc nota de plată la ce au furat alții”

Marcel Ciolacu a intrat în direct la România TV, acolo unde a explicat de ce statul român se confruntă cu o situație financiară precară. Premierul României ia atitudine și declară că nu are de gând să plătească nota de plată pentru ceea ce au furat alți oficiali care au venit în fruntea Guvernului.

Marcel Ciolacu pune piciorul în prag

Marcel Ciolacu a afirmat că nu are de gând să plătească nota de plată a responsabililor care au fost înaintea lui în fruntea Guvernului și care au furat. Premierul susține că statul român a fost îndatorat cu peste 200.000 de miliarde de lei și că riscăm să rămânem fără fondurile europene.

Citește și despre: Guvernul le-a pus gând rău asistaților sociali! Peste 200.000 de persoane vor rămâne fără ajutoarele de stat. „Rețeta împotriva sărăciei este munca”

„România nu trece printr-un moment extraordinar legat de bugetul României. De ce s-a ajuns aici știu și eu știu și românii , dar eu nu pot să accept, că eu Marcel Ciolacu și PSD să plătească notă de plată la ce au furat al ții în pandemie la o guvernare iresponsabilă de jucători de bursă care au îndatorat această țară cu peste 200.000 de miliarde și să pun în balanță, să nu luăm nicio măsură , să mă fac că nu se întâmplă nimic, să lăsăm România fără fonduri europene. Este ultimul tren de dezvoltare al României”, declară Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

În continuare, Marcel Ciolacu a afirmat că nu va fi tăiat niciun salariu din România. El a precizat că tichetele de vacanță trebuie să fie oferite românilor ale căror venituri sunt mici. În același timp, Marcel Ciolacu a semnalat că există multe persoane care au un salariu mai mare decât al președintelui, Klaus Iohannis, dar în ciuda acestui fapt, vin să ceară de la stat vouchere de vacanță.

„O reformă fiscală trebuia făcută de mult , dar nu a riscat nimeni. Uite, sunt eu fraierul de serviciu și mă înham eu să o fac. Am învățat din greșelile altora, chiar dacă nu le-am făcut noi. Nu va fi tăiat niciun salariu în România, dar nici nu pot să accept să te duci la serviciu, să fii șef, dar să fii șef peste nimic, posturi vacanțe. Marea majoritate a agențiilor sunt bugetate. Nu pot să accept că un ordonator de credite să vină și să spună că a făcut economie la anvelopa bugetară, neangajând oameni pe posturi vacante.

Nu pot să accept că un bugetar care ia o mie de euro, să -l mai alerg eu să ia și tichete de vacanță. Alea sunt pentru cei cu venituri mici. Tu, în comparație cu cei de la privat, ai o siguranță mult mai mare a postului, că d- aia ai ales să lucrezi la stat. Păi dacă tu câștigi mai mult decât președintele, nu ți -e rușine să mai vii cu mâna întinsă și după tichete de vacanță, pachețel, ce să – ți mai dau?, a continuat premierul.

În ceea ce privește numărul semnificativ de firme care sunt închise în România, Marcel Ciolacu declară că totul se întâmplă pentru că trăim într-un context internațional complicat.

„Ca să începi o discuție nu trebuie să ai un draft? Scrie că pleacă cineva? Eu nu am văzut niciun draft cu tăieri și supraimpozitări. Am văzut breaking news că se închid firme. De ce? Care e măsură aia care închide firmele? Trăim într -un context internațional complicat. Credeți că unii sunt mulțumiți de faptul că există stabilitate în România ? Eu nu zic că rușii , dar e ușor să destabilizezi”, declară premierul.

Vezi și: Un nou ajutor financiar din partea statului pentru elevi. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să îi obții