- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu respinge ipoteza unui război pentru România. Premierul a reacţionat după avertismenul şefului Statului Major al Apărării

01 Feb, 18:43 • Cornel Ghimeșan
Marcel Ciolacu a intervenit pentru a respinge temerile legate de un potențial conflict cu Rusia, contrazicând astfel declarațiile recente ale șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad. Premierul asigură că țara noastră nu se află în pericol, în timp ce șeful SMA avertizează asupra posibilelor amenințări.
Marcel Ciolacu respinge ipoteza unui război pentru România. Premierul a reacţionat după avertismenul şefului Statului Major al Apărării

Marcel Ciolacu respinge ipoteza unui război pentru România. Premierul a declarat că ţara noastră nu se confruntă cu niciun risc de a fi implicată într-un război și că este mai sigură ca niciodată.

Într-un interviu acordat joi, 1 februarie, premierul a subliniat rolul crucial al NATO în asigurarea securității României. „Faptul că facem parte din NATO este un lucru foarte important, iar desfășurarea masivă de forțe și militari din Europa și, în special, din SUA, pe teritoriul nostru, oferă o garanție solidă. România nu va intra în niciun război”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu respinge ipoteza unui război pentru România

„Ăsta este rostul şefului de Stat Major. Eu vă spun ce am spus acum câteva zile, România nu are niciun risc să fie angajată într-un război. România nu a fost niciodată mai sigură din acest punct de vedere ca astăzi. Faptul că facem parte din NATO e un lucru foarte important şi vedeţi ce desfăşurare de forţe şi de militari din toată Europa şi, mai ales, din SUA, sunt pe teritoriul României şi Poliţie aeriană. Deci, haideţi să stăm liniştiţi că România nu va intra în niciun război”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, înainte de Consiliul European: România face deja foarte multe pentru Ucraina și e dispusă să continue ajutorul

Reacţia premierului a venit în urma afirmațiilor generalului Gheorghiţă Vlad, noul șef al Statului Major al Apărării, care a atras atenția asupra pericolelor iminente pe care le-ar putea avea de înfruntat România. Într-un interviu acordat celor de la europalibera.org, şeful SMA a subliniat necesitatea pregătirii populației pentru un potențial conflict cu Rusia: „Populația României trebuie să fie conștientă de amenințări și să adopte măsuri corespunzătoare pentru a fi pregătită”.

De asemenea, generalul Gheorghiță Vlad a propus introducerea unui serviciu militar voluntar, adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Această inițiativă vine în contextul preocupărilor cu privire la securitatea națională și la necesitatea consolidării capacității de apărare a țării.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, reacție la varianta rotativei la Cotroceni: „Nu cred că poziția de președinte se ia la masa verde”

În ciuda diferențelor de opinie între liderii politici și cei militari cu privire la evaluarea nivelului de amenințare, este clar că temele legate de securitatea națională și pregătirea pentru situații de criză devin tot mai importante în contextul actual geopolitic. Este esențial ca guvernul și instituțiile de apărare să colaboreze eficient pentru a asigura protecția cetățenilor și a teritoriului național.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult