- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu vrea reforme după discuțiile cu reprezentanții MAI: „Nu putem, tot bugetul, 93%, să fie direcţionat către pensii şi salarii”

23 Jan, 16:50 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu a anunțat, marţi, după discuția cu reprezentanţii din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), că au fost convenite o serie de principii în ceea ce priveşte reforma acestei instituții. Premierul a explicat faptul că trebuie regândit modul în care este distribuit bugetul.
Marcel Ciolacu vrea reforme după discuțiile cu reprezentanții MAI: „Nu putem, tot bugetul, 93%, să fie direcţionat către pensii şi salarii”

Marcel Ciolacu a anunțat, marţi, după discuția cu reprezentanţii din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), că au fost convenite o serie de principii în ceea ce priveşte reforma acestei instituții. Premierul a explicat faptul că trebuie regândit modul în care este distribuit bugetul, transmite News.ro.

 „Lucrurile trebuie să meargă paralel, trebuie să fie o coerenţă. Nu putem, tot bugetul, 93% cum era acum câţiva ani, să fie direcţionat către pensii şi salarii. Trebuie creat un echilibru între investiţii, infrastructura în interiorul MAI. Provocările sunt cu totul altele, lumea se schimbă, suntem într-o dinamică foarte mare”, a declarat premierul.

După cum a explicat Marcel Ciolacu, modul în care este folosit bugetul MAI trebuie reformat. Premierul a explicat faptul că nu este de acord cu situația înregistrată în urmă cu câțiva ani în care o mare proporție din fondurile alocate instituției, aproximativ 93%, erau direcționate către plata indemnizațiilor, fie acestea pensii sau salariile polițiștilor și a altor angajați din subordinea instituției.

„Nu putem, tot bugetul, 93% cum era acum câţiva ani, să fie direcţionat către pensii şi salarii”, a declarat Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesa și: Marcel Boloș pregătește schimbări la vârful al ANAF și Autorității Vamale. Șefa Fiscului, singura care își păstrează postul

Marcel Ciolacu vrea investiții la MAI

După discuția avută cu reprezentații MAI, Marcel Ciolacu a mai adăugat faptul că ar trebui ca Guvernul să acorde mai multă atenție angajaților din structurile ministerului, mai ales în contextul actual al deficitului de personal cu care se confruntă. În plus, premierul a subliniat faptul că trebuie ca autoritățile să facă aceste locuri de muncă din nou atractive, atât prin salarii, cât și prin celelalte beneficii pe care le acordă.

„În decursul celor 30 de ani de democraţie între civili şi militari, să spunem aşa, multe dintre drepturi s-au uniformizat şi atunci avem un deficit de personal în zona Ministerului Apărării, Ministerului de Interne şi e normal ca guvernul să se preocupe ca aceste meserii să devină din nou atractive, nu numai prin ceea ce fac, dar şi prin beneficiile pe care le au concret”, a mai adăugat Ciolacu, după întâlnirea de la Ministerul de Interne.

„Toată discuţia pe care am avut o cu sindicatele, dar şi cu conducerea Ministerului de Interne, cu dl. ministrul, a avut la bază acest principiu şi de aici vom vedea măsurile pe care le vom lua împreună care, repet, care vor viza şi ANP ul şi Ministerul Apărării, astfel încât să aducem din nou atractivitatea pentru aceste ocupaţii”

, a adăugat Marcel Ciolacu.

De asemenea, Ciolacu a precizat că s-au convenit „nişte principii în ceea ce priveşte reforma”. El spune că anumite drepturi se regăsesc şi la alte categorii ocupaţionale

Citește și: Ultimă oră: Marcel Ciolacu, prezent de urgență la MAI și MJ. Proteste de amploare riscă să izbucnească în România