- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mare atenție! Se impun reguli oficiale pentru utilizatorii crypto

17 May, 13:40 • Bumbeneci Diana
Primul set de reguli din lume pentru reglementarea crypto. Statele UE au oferit acordul final.
Mare atenție! Se impun reguli oficiale pentru utilizatorii crypto

Uniunea Europeană a oferit ieri acordul final pentru primul set de reguli din lume în ceea ce privește reglementarea activelor crypto, anunță Antena3.

Reguli oficiale pentru utilizatorii crypto

Miniștrii de Finanţe ai Uniunii Europene, reuniţi la Bruxelles, au aprobat în cursul zilei de mați regulile care au fost negociate cu Parlamentul European, ce şi-a dat acordul în aprilie, cu privire la activele crypto. În acest sens, conform sursei citate, primul set complet de reguli din lume în domeniul activelor crypto va fi implementat în Uniunea Europenă.

Ai mai putea citi: Este oficial! Ministrul de Finanțe anunță cum se va face cumulul pensiei cu salariul! „Instituțiile de stat au început să înțeleagă mai bine rolul”

crypto
crypto

Reglementarea pieţei crypto a devenit urgentă pentru autoritățile de reglementare după prăbușirea platformei criptografice FTX.

Evenimentele recente au confirmat nevoia urgentă de a impune reguli care să îi protejeze mai bine pe europenii care au investit în aceste active şi să prevină utilizarea abuzivă a industriei cripto în scopuri de spălare a banilor şi finanţare a terorismului”, a declarat Elisabeth Svantesson, ministrul de Finanţe al Suediei, care deţine preşedinţia UE.

Mai mult, sursa citată mai anunță că firmele din domeniu susţin că doresc certitudine în reglementare, punând presiune asupra mai multor ţări să copieze regulile Uniunii Europene şi asupra autorităţilor de reglementare să vină cu norme globale pentru activitatea transfrontalieră, potrivit cnbc.com.

Ai mai putea citi: Cum să câștigi un salariu de 1000 de euro pe un post cu studii medii

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult