- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mare atenție, șoferi! Cei care încalcă această regulă riscă o amendă în valoare de 5.500 de lei

28 May, 18:27 • Cornel Ghimeșan
Românii care locuiesc sau merg în vacanță în Marea Britanie trebuie să aibă mare grijă deoarece autoritățile au modificat în anul 2022, Codul Rutier, iar cei care încalcă noile reglementări riscă amenzi usturătoare.
Mare atenție, șoferi! Cei care încalcă această regulă riscă o amendă în valoare de 5.500 de lei

Cei care încalcă această regulă riscă o amendă în valoare de 5.500 de lei. Marea Britanie îi atrage ca un magnet pe românii care fie vor să își petreacă vacanțele, fie să se stabilească definitiv în regat, însă nu foarte mulți cunosc legislația rutieră din această țară, care este mult mai strictă decât cea din România.

Citește și Anunțul momentului pentru șoferii români! Modificări puternice pentru reînnoirea permisului auto. Ce test trebuie să treacă profesioniștii

Cei care încalcă această regulă riscă o amendă în valoare de 5.500 de lei

Astfel, cei care încalcă noul Cod Rutier din Marea Britanie riscă să plătească amenzi uriașe.

Potrivit noilor reglementări, cei care conduc o motocicletă nu mai au voie să folosească telefonul mobil sau orice alt tip de dispozitiv pentru a consulta navigația prin satelit. Mai mult, este interzisă folosirea smartphone-ului pentru orice altă activitate care distrage atenția conducătorului de la drum.

„Este ilegal să țineți și să folosiți un telefon, un navigator prin satelit, o tabletă sau orice dispozitiv care poate trimite sau primi date, în timp ce conduceți sau ghidați o motocicletă. Aceasta înseamnă că nu trebuie să utilizați un dispozitiv în mână din niciun motiv, fie online, fie offline. De exemplu, nu trebuie să trimiteți mesaje text, să efectuați apeluri, să faceți fotografii sau videoclipuri sau să navigați pe web”, se arată în legea noului Cod Rutier din Marea Britanie, potrivit cancan.ro.

Astfel, nu doar românii, ci toți cei care nu respectă legea riscă o amendă de de 1.000 de lire sterline, adică aproximativ 5.500 de lei.

Noul Cod Rutier din Marea Britanie aduce acum, în prim plan mai multe reguli stricte în ceea ce privește obstrucționarea parbrizului autoturismului. Însă, sunt vizați și cei care utilizează telefoanele mobile pe o anumită formă de software de hărți pentru a urmări drumurile din Marea Britanie.

Chiar dacă în lege nu este specificat unde anume trebuie puse în mașină navigatorul prin satelit și telefonul mobil, plasarea acestora la linia ochilor sau în alt loc ce poate împiedica vederea asupra drumului, poate fi considerată drept infracțiune și poate fi sancționată de polițiști.

Toți cei care locuiesc sau merg în vacanțe în Marea Britanie trebuie să știe că actuala legislație rutieră prevede clar că parbrizele și geamurile autoturismelor trebuie menținute curate și fără obstacole care pot obstrucționa vederea șoferului.

Mare atenție, folosirea unui telefon mobil, indiferent dacă este utilizat pentru efectuarea unui apel sau pentru consultarea unei aplicații de navigație prin satelit, atrage sancțiuni usturătoare. Concret, cei care fac acest lucru, vor fi sancționați cu o amendă de 200 lire sterline și 6 puncte de penalizare. În plus, dacă infracțiunea este considerată suficient de gravă, se poate ajunge în instanță, unde șoferul vinovat riscă să piardă dreptul de a mai conduce, dar și o amendă de maximum 1.000 de lire sterline.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult