- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre vârsta de pensionare: „Mi se pare halucinant ce găsesc în PNNR”

20 Mar, 16:10 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dezvăluit noi detalii despre creșterea vârstei de pensionare în România. Mai mult, oficialul a transmis că egalizarea vârstei de pensionare în cazul femeilor cu bărbaţii, asumată în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, este halucinantă.
Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre vârsta de pensionare: „Mi se pare halucinant ce găsesc în PNNR”

Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre vârsta de pensionare. Ministrul Muncii susține că nu va permite ca vârsta de pensionare în sistemul public de pensii să crească.

Citește și Marius Budăi susține impozitarea contractelor part-time. Ministrul Muncii: „Este o măsură bună, pe care numai dvs., cei care munciți la gri, o vreți scoasă!”

Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre vârsta de pensionare

„Eu am spus foarte, foarte clar de la început, încă de când erau zvonuri de cum se scria PNRR, acest PNRR scris pe ascuns, secretizat, nedezbătut cu partenerii sociali, cu societatea civilă. Nu au vrut să dezbată cu partidele din opoziţie, nu înţeleg nici asta pentru că şi partidele din opoziţie de la acea vreme reprezentau cetăţenii români. Dar n-au dezbătut nici cu societatea civilă, nici cu partenerii sociali, nimic, şi acum mă uit şi mi se pare halucinant ceea ce găsesc acolo pentru că mi-am pus mie de foarte multe ori întrebarea ‘au trimis la Bruxelles nişte lucruri aberante fără să ştie ce trimit sau au trimis cu bună credinţă, urându-i pur şi simplu pe cetăţenii români?’

”, a declarat ministrul  Marius Budăi, la Antena 3 CNN.

Ministrul Muncii a subliniat că nu putem compara situația cetățenilor români cu a cetățenilor din țările vestice.

„Noi nu trăim nici în Germania, nici în Franţa, nici în Spania. Speranţa de viaţă a noastră, a cetăţenilor români, nu este nici pe aproape de speranţa cetăţenilor din ţările de vest. Eu cred că s-a pus foarte clar caru’ înaintea boilor, pentru că nu putem sub nicio formă să acceptăm o asemenea cerere”, a mai spus ministrul Muncii.

În prezent, vârsta de pensionare a femeilor în România este de 62 de ani, dar în Planul Național de Redresare și Reziliență guvernanții și-au asumat egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbați și femei, la 65 de ani, până în anul 2035. Asta deși, legea pensiilor intrată în vigoare încă din 2010, spune că vârsta de pensionare pentru femei trebuie să ajungă la 63 de ani până în 2030.

Ministrul Budăi spune că nu va permite ca vârsta de pensionare în sistemul public de pensii să se majoreze și subliniază că legislația actuală prevede ca până în 2023 vârsta de pensionare a femeilor din categorii profesionale care nu beneficiază de legi speciale să crească la 63 de ani.

Citește și Marius Budăi se opune creșterii vârstei de pensionare pentru femei. „În România, întâi trebuie să ne ocupăm de creşterea speranţei de viaţă”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult