- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Măsura de plafonare a plăților cash trebuie rediscutată! Nicolae Ciucă: Ori să se revină la 10.000 lei, ori să se revină după consultare cu specialiștii.”

06 Nov, 14:25 • Oprea Alina
Președintele PNL Nicolae Ciucă declară că măsura privind plafonarea plăților cash trebuie rediscutată. Acesta spune ăc ori se revine la plafnul de 10.000 de loei, ori Guvernul va trebui să vină cu o altă soluție!
Măsura de plafonare a plăților cash trebuie rediscutată! Nicolae Ciucă: Ori să se revină la 10.000 lei, ori să se revină după consultare cu specialiștii.”

În decursul zilei de luni, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut ultimele declarații în legătură cu plafonarea plăților cash. Acesta a declarat că ar trebui să se revină la plafonul de 10.000 de lei, dacă nu, Guvernul va trebui să vină cu o soluție în contextul acesta.

Mai mult decât atât, Nicolae Ciucă, nu a fost de acord cu această măsură încă de la început. De asemenea, foarte mulți români sunt revoltați cu aceste măsuri care sunt luate în ultima vreme, însă acestea sunt încă discutate în Guvern, astfel ajungându-se la un numitor comun.

Vezi mai multe despre: Ce se va întâmpla cu banii cash în România? PSD face anunțul de ultim moment: „Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash!”

Plafonarea plăților cash
Plafonarea plăților cash

Nicolae Ciucă face declarații în contextul măsurii plafonării plăților cash!

Am transmis către bănci și transmit și acum mesajul – în România rata de intermediere e de 25%, raportul între depozite și împrumuturile pe care băncile le dau pentru investiții e de 70%, ca atare, în momentul de față băncile trebuie să sprijine economia, să capitalizeze sectorul de business ca să putem asigura dinamica economiei.

În aceste condiții, în care această măsură de plafonare a plăților cash, cu care nu am fost de acord de la început…. a fost măsura luată în coaliție, explicându-se la vremea aceea care sunt intențiile pentru care se adoptă, am discutat cu ministrul de Finanțe, am stabilit și în BPN, ca această măsură trebuie să fie revizuită cât mai curând. Nu avem o rețea de bancomate echitabil și distribuite așa cum ar fi necesar pentru oamenii de afaceri, pentru ei timpul e o resursă prețioasă, și pentru noi ca cetățeni e la fel.

Nu a fost luată decizia unilateral, am discutat-o și cu toții am înțeles atunci că e o decizie asumată care practic contribuie la reducerea evaziunii fiscale, dar eu nu cred că cetățeanul de rând e cel care contribuie la evaziune. Plafonul era la 10.000 lei, trebuie să vedem care e forma – ori să se revină la 10.000 lei, ori să se revină după consultare cu specialiștii.”, a afirmat Nicoale Ciucă, conform Digi24.

Î decursul serii de vineri, pentru Digi24, Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat că el nu ar fi fost de acord cu această măsură de plafonare a plăților cash încă de la început, motivul acestui fiind strâns legat de înștiințarea proprie legată de infrastructura de bancomate din țară. De asemenea, acesta a declarat că măsura aceasta trebuie rediscutată, iar Premierul Marcel Ciolacu va avea o întâlnire cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor, potrivit unui anunț al executivului.

Vezi mai multe despre: Cine sunt românii care vor fi loviți de limitarea plăților cash. Andrei Caramitru: „Vreo câteva sute de mii, care urlă. Dacă își iau Mercedes și nu Lamborghini și dau mai puțin cash la amantă tot sunt ok la final”