- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Măsuri de urgență în magazinele din România! Un produs a fost retras de la raft. „Vă rugăm să nu îl consumați”

24 Aug, 20:01 • Lupu Alexandra
Alertă alimentară! Produs cu substanţe nocive, restras de urgență din magazinele unui cunoscut lanţ comercial din România.
Măsuri de urgență în magazinele din România! Un produs a fost retras de la raft. „Vă rugăm să nu îl consumați”

Alertă alimentară în România. Un produs cu substanţe nocive a fost retras de urgență din magazine, informează antena3.ro. Românii nu trebuie să-l consume.

Măsuri de urgență în magazinele din România

Produsul ,,dmBio rondele de orez cu zmeură 8luni+ ECO 35g” a fost retras de urgență din magazinele din România. Produsul este comercializat de retailerul DM și se găsește în mai multe locații din țară.

Citește și despre următorul subiect: Anunțul care va provoca un nou val de scumpiri la alimente în România vine dintr-un stat membru BRICS. Ce se pregătește în India

El a fost scos de la raft din cauza prezenței aflatoxinelor, produse metabolice, care provin din diverse ciuperci de mucegai. Toate aceste elemente sunt considerate periculoase pentru organism, mai ales dacă sunt consumate pentru o perioadă îndelungată. Primele informații transmise de reprezentanții magazinului arată că sunt afectate doar articolele din lotul NL 157, cu data limită de consum 04.06.2024.

„Motivul retragerii: nu se poate exclude faptul că articolele individuale cu data limită de consum menționată mai sus pot avea un conținut ridicat de aflatoxine.

Aceste substanțe pot fi dăunătoare pentru sănătate dacă sunt consumate pentru o perioadă lungă de timp. Aflatoxinele sunt produse metabolice, care provin din diverse ciuperci de mucegai”, transmit producătorii.

Magazin DM
Magazin DM

Producătorii au transmis că produsul cu data limită menționată mai sus nu trebuie să fie consumat. Reprezentanții lanțului cunoscut de magazine din țară le recomandă românilor să returneze produsul nedeschis sau deja deschis la orice locație a retailerului DM. Prețul de achiziție va fi rambursat chiar și fără prezentarea bonului fiscal. Prodosul poate fi returnat până pe data de 15 septembrie 2023.

„Vă  rugăm  să  nu  consumați  produsul  cu  data  limită  de  consum  menționată  mai  sus  și  să  îl  returnați nedeschis sau deja deschis în magazinele dm.

Prețul de achiziție va fi, bineînțeles rambursat, chiar și fără prezentarea bonului fiscal. Puteți returna produsul pana in data de 15.09.2023”, informează producătorii.

Lista magazinelor din România unde produsul „dmBio rondele de orez cu zmeură 8luni+ ECO 35g” din lotul 157 a fost retras poate fi consultată AICI.

Vezi și: De ce nu este bine să încălzești alimente la cuptorul cu microunde. Avertismentul specialiștilor