- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Medicul din România care le cere pacienților să nu îi mai dea ”atenții”: „Nu mă mai jigniți oferindu-mi bani, ciocolată, carne, ouă, țuică”

30 Nov, 15:08 • Gorgorin iulia
Un medic din Satu Mare le cere pacienţilor să nu-i mai ofere "atenţii". Medicul le transmise oamenilor că îşi face meseria cu pasiune, iar un simplu Mulțumesc este de ajun.
Medicul din România care le cere pacienților să nu îi mai dea ''atenții: Nu mă mai jigniți oferindu-mi bani, ciocolată, carne, ouă, țuică”

Cristian Costea este medic gastronenterolog la Spitalul Judeţean din Satu Mare. Acesta a transmis un mesaj în care își roagă pacienții să nu îi mai aducă atenții, sub nicio formă, mai ales că tratamentul și investigațiile sunt gratuite.

Este vorba despre un medic foarte performant, care a avut o intervenție medicală în premieră, respectiv rezolvarea problemelor de hemoroizi.

Doctorul atrage atenția că problema mitei în spitale persistă

Cristian Costea spune xă fenomenul mitei în sistemul medical este întreținut, însă poate fi combătut, motiv pentru care a avut un mesaj ferm la adresa pacienților săi, care vin să se trateze la Spitalul Județean Satu Mare.

Citiți și: Sprijin pentru românii fără asigurare medicală. Streinu-Cercel: „Vor beneficia de aceleași acte medicale şi terapii ca cei asigurați!”

„Pe această cale mă alătur inițiativei recente a unor colegi și VĂ ROG, NU mă mai jigniti oferindu-mi orice fel de bun de la bani la ciocolata, carne, oua, tuica (si aveti imaginatie bogata) dupa ce v-am vazut pe dumneavoastra ca pacient sau pe cineva din familia dumneavoastra, indiferent unde in sistemtul de stat sau privat! Dupa cum bine stiti tratamentul si investigatiile in Spitalul de stat sunt GRATUITE si in sistemul privat le platiti la adevarata lor valoare de cele mai multe ori, deci nu ii nevoie sa mai fiti si “atenti”!

E ANORMAL, IMORAL, AMORAL, ILEGAL, IAR LEGEA ESTE UNA PENTRU TOTI! Este mult de discutat… vina este in ambele tabere si a celor care dau si a celor care primesc… cred insa ca ne putem vindeca… ca putem ierta trecutul si construi un viitor mai bun impreuna!

Dr. Cristian Costea: Îmi fac meseria așa cum am jurat și visat!

AM CONSTIINTA si imi fac meseria asa cum am jurat si visat… iubesc ceea ce fac, dar va rog nu ma obligati sa urlu pe coridoare, sa va dau afara, sa ma rog de voi sa va luati lucrurile acasa!

Am tot ce imi trebuie si daca nu am o sa muncesc si mai mult ca sa am ceea ce imi doresc, la fel ca voi toti! Stiu ce inseamna sa nu ai (chiar stiu!) si am inceput sa cunosc si ce inseamna sa ai! Daca fac anumite proceduri si la Clinica privata si nu vi le pun sa le platiti nu trebuie sa va simtiti datori… spuneti un “Multumesc” si imi este suficient… Dumnezeu mi -a dat intotdeauna mai mult inapoi… El stie de ce!

Mai bine insistati pentru servicii mai bune, pentru conditii mai bune atat pentru noi cat si pentru voi, pentru aparate mai performante…. Multumiti cu “Multumesc”. TREBUIE SA SPUNETI STOP!”, a transmis medicul Cristian Costea.

Citiți și: Aproape 200 de localități din România, fără medici de familie. Oamenii sunt nevoiți să parcurgă zeci de km pentru o simplă rețetă