- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 1-7 octombrie. Iată cum va fi vremea în România și când vin ploile

01 Oct, 08:01 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la ANM anunță în continuare o vreme caldă în prima zi a lunii octombrie. A fost actualizată prognoza și pentru următoarele zile.
Meteo 1-7 octombrie. Iată cum va fi vremea în România și când vin ploile

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru astăzi și pentru zilele următoare. În prima parte a intervalului, vremea se menține caldă pentru această perioadă, însă vor fi consemnate și răciri în câteva dintre regiuni.

Meteo duminică

În regiunile sudice și sud-estice vremea se va menține deosebit de caldă pentru începutul lunii octombrie, însă în restul teritoriului valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă și se vor apropia de mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în nordul, centrul, estul țării și în zona de munte unde pe arii restrânse va ploua slab.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Moldova, Dobrogea și în jumătatea de est a Munteniei, precum și la munte, unde vor fi viteze la rafală, în general, de 40…50 km/h, dar trecător și pe arii restrânse și în rest. Temperaturile maxime vor fi de la 18…19 grade în jumătatea de nord a Moldovei și în estul Transilvaniei, până spre 30 de grade în sudul și centrul Munteniei, iar cele minime se vor situa în general între 6 și 16 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață, îndeosebi în depresiunile intramontane.

În București:

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara și noaptea, când vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…30 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Meteo luni

Vremea se va răcori și în sudul și sud-estul teritoriului, iar în toate regiunile valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii octombrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cele minime în general între 4 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest și pe litoral. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, dimineața în sud, iar în a doua parte a zilei și la începutul nopții, îndeosebi în nord, centru și est, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Pe parcursul zilei, în jumătatea de sud a Moldovei, Bărăgan, Dobrogea și pe crestele montane, vântul va fi moderat (în general cu până la 35…40 km/h) și va avea intensificări pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre unde rafalele vor depăși temporar 50…55 km/h, iar în rest va sufla slab. Pe spații mici, dimineața și în a doua parte a nopții, se va semnala ceață în special în centrul țării.

În Capitală, vremea se va răcori, iar valorile termice se vor apropia de normalul climatologic al perioadei. Pe timpul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore, dar condiții reduse de ploaie, apoi se va însenina. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…25 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade.

Mai poți citi: Viză SUA. Când vor putea călători românii fără acest document. Anunțul oficial făcut de ambasadorul Statelor Unite în România

Meteo marți

Vremea va fi frumoasă, iar valorile termice diurne, mai ridicate decât în intervalul anterior, se vor situa ușor peste normele climatologice specifice acestei date. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei și mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, iar cele minime între 7 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni, până spre 2…3 grade în cele din Carpații Orientali. Pe spații mici, dimineața și noaptea, se va semnala ceață, îndeosebi în depresiuni și pe văile din centrul țării.

În Capitală, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei și mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de  24…26 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade.

Meteo miercuri

Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în jumătatea de nord a țării și în zonele de munte, unde mai ales spre seară și noaptea, pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări în a doua parte a intervalului în estul teritoriului și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 28 de grade, iar cele minime între 7 și 16 grade. Dimineața, izolat vor mai fi condiții de ceață.

În București, vremea va fi frumoasă și caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, chiar mai mult senin în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura  maximă va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Meteo joi, vineri și sâmbătă

Valorile termice vor fi mai scăzute față de zilele precedente, dar în mare parte din țară vremea va fi în continuare ușor mai caldă decât în mod obișnuit în prima decadă a luni octombrie. La începutul intervalului, pe alocuri vor fi posibile ploi slabe în centru, est și sud-est.

În București, valorile termice vor fi mai scăzute față de zilele precedente, dar se vor situa în continuare ușor peste mediile multianuale caracteristice primei decade a lunii octombrie. În prima zi a intervalului vor fi condiții pentru ploi slabe, apoi vremea va fi predominant frumoasă.

Poți citi și: Studiu inedit. Cum au călătorit românii în primele 8 luni ale anului. Top destinații favorite

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult