- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 13-15 aprilie. ANM anunță când scăpăm de ploi

12 Apr, 15:37 • Bumbeneci Diana
Meteo 13-15 aprilie. Vremea se menține instabilă în cea mai mare parte a teritoriului. ANM a emis o nouă prognoză meteo.
Meteo 13-15 aprilie. ANM anunță când scăpăm de ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele ore, dar și pentru zilele de voi, vineri și sâmbătă. Instabilitatea atmosferică rămâne prezentă în cea mai mare parte a teritoriului.

Cum va fi vremea până pe 15 aprilie

Cerul va fi variabil, cu înnorări în special în prima parte a nopții în centru, est şi sud-est unde pe arii restrânse vor fi ploi, care în Muntenia şi în Dobrogea vor avea şi caracter de aversă, posibil însoțite de descărcări electrice.

La peste 1700 m, cu precădere în Munții Făgăraş şi Bucegi, va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la altitudini mari în Carpații Meridionali. Îndeosebi spre dimineață, pe alocuri se va forma ceață, cu probabilitate mai mare în regiunile intracarpatice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade.

În Capitală, cerul va avea înnorări în primele ore când vor mai fi posibile ploi slabe, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 5…6 grade, mai scăzută în zona periurbană, spre 2…3 grade.

Ai mai putea citi: ANM anunță cum va fi vremea de Paște și în Săptămâna Patimilor

Joi. Vremea în țară

Vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi, astfel că valorile termice vor deveni normale pentru a doua decadă a lunii aprilie, iar în sud şi sud-vest se vor situa uşor peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, parțial noros la începutul zilei în jumătatea de est a țării, dar cu probabilitate redusă de ploaie, iar noaptea se va înnora în regiunile vestice unde pe arii restrânse vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sudul Banatului şi la munte, în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12 grade în Dealurile de Vest. Izolat se va semnala ceață, în primele ore în special în regiunile intracarpatice, iar spre sfârşitul intervalului în centru şi est.

Meteo 12 - 15 aprilie
Meteo 12 – 15 aprilie

Vremea în București

Vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 19 grade, iar cea minimă va fi de 4…7 grade.

Vineri. Vremea în România

Vremea va fi caldă, cu temperaturi în creştere în cea mai mare parte a țării, cu excepția regiunilor vestice şi sud-vestice unde vor fi posibile valori mai mici decât în ziua precedentă. Cerul va avea înnorări, iar pe arii relativ extinse în jumătatea de vest a țării şi pe areale mai restrânse în rest, vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă, însoțite de descărcări electrice. Izolat, mai ales în regiunile sudice, vor fi posibile căderi de grindină şi vijelii, iar cantitățile de apă pot depăşi 25…30 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari în Carpații Meridionali unde vor fi precipitații sub formă de lapoviță, ninsoare sau măzăriche. Trecător, intensificări ale vântului vor fi şi în zonele joase, cu precădere în timpul ploilor, iar spre dimineață, pe spații mici, se va forma ceață. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între 1 şi 12 grade. Presiunea atmosferică va creste, dar tot la valori mici.

Vremea în București

Vremea va fi caldă, cu o maximă termică de 22…24 de grade, dar şi instabilă spre seară. Cerul, mai mult senin la începutul zilei, va avea înnorări accentuate către orele serii şi la începutul nopții când probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi relativ ridicată. Vântul va sufla slab şi moderat, iar minima nopții va fi de 7…9 grade.

Sâmbătă. Vremea în țară

Vremea se va menține caldă în regiunile sudice, în timp ce în restul țării vor fi valori termice apropiate de cele normale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 14 şi 20 de grade, iar cele minime se vor încadra între 2 şi 10 grade, uşor mai scăzute în estul Transilvaniei.

Cerul va avea înnorări, iar cu precădere pe parcursul zilei local şi temporar vor fi averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, iar din a doua parte a nopții, probabilitatea de ploi va fi ridicată în sud-estul teritoriului. La altitudini mari, trecător vor fi mai fi şi precipitații mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări uşoare la munte, dar şi de scurtă durată în timpul ploilor. Dimineața şi noaptea izolat se va forma ceață în zonele joase de relief.

În București

Vremea se va menține caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de aproximativ 20 de grade şi o minimă de 7…9 grade. Cerul va avea înnorări în primele ore ale intervalului şi din nou seara şi noaptea, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat.

Ai mai putea citi și: Un nou ajutor de la stat! Cum pot primi românii 15.000 de lei GRATIS de la Guvern

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult