- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 14-20 martie 2024. ANM anunță când scapă România de ninsori

13 Mar, 23:18 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în zilele următoare. În anumite zone va continua să ningă.
Meteo 14-20 martie 2024. ANM anunță când scapă România de ninsori

Conform meteorologilor de la ANM, valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări și va ploua moderat în cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, unde izolat se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp, dar în general slab, local în Oltenia, Dobrogea, Moldova și izolat în celelalte regiuni. La munte, în special la altitudini de peste 1200 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în jumătatea de nord a Moldovei și în estul Transilvaniei se vor semnala și precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse, cu ușoare intensificări în sud-estul teritoriului și în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime, în scădere față de intervalul precedent în regiunile extracarpatice, vor fi cuprinse între 3 și 13 grade, iar minimele se vor încadra între -1 și 6 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

Meteo București

Valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 5…10 l/mp. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.

Meteo vineri

Valorile termice diurne vor fi mai ridicate față de ziua precedentă în vest și sud-vest, unde se vor situa peste mediile multianuale specifice pentru jumătatea lunii martie, iar în restul teritoriului vor fi în general comparabile cu cele din ziua precedentă și apropiate de norme. În sud, centru și est nebulozitatea va fi în general persistentă îndeosebi pe parcursul zilei, iar în rest cerul va fi temporar noros. Temporar va mai ploua, în cea mai mare parte a Munteniei, local în Transilvania și Dobrogea și izolat în celelalte regiuni. În zona de munte se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 15 grade, iar minimele între -3 și 6 grade. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

Meteo București

Cerul va avea înnorări mai ales ziua când trecător va ploua slab, iar noaptea va deveni variabil. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. La sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceață.

meteo
meteo

Meteo sâmbătă

Vremea se va încălzi în majoritatea zonelor, dar cu precădere în jumătatea de est, astfel că valorile termice se vor situa peste normele perioadei în toată țara. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2…0 grade în estul Transilvaniei și 7…8 grade în regiunile vestice. În vestul și nord-vestul țării, cerul se va înnora, iar din orele serii vor fi ploi, mai ales averse. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, doar izolat vor fi posibile ploi slabe sau burniță, iar dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață. În zona montană înaltă, pe spații mici, se vor semnala precipitații mixte, slabe. Vântul va sufla slab și moderat.

Meteo București

Valorile termice se vor situa peste cele normale în această perioadă, cele diurne fiind în creștere semnificativă față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei și în a doua parte a nopții când vor fi și condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

Meteo duminică

Regimul termic va fi caracterizat de valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud și în est. Cerul va avea înnorări și va ploua pe arii extinse în nord, nord-vest și centru, precum și în zonele montane și submontane și local în restul teritoriului. Vor fi mai ales averse și pe alocuri se vor semnala descărcări electrice. În zona montană înaltă se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -1 și 6 grade. La începutul intervalului, pe arii restrânse în est și în sud-est, va fi ceață.

Meteo București

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii martie. Cerul va fi temporar noros, iar în cursul nopții probabilitatea pentru averse de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă 5…6 grade. În primele ore ale zilei, vor fi condiții de ceață.

Estimări meteo luni, marți, miercuri

Valorile termice se vor situa peste normele perioadei în prima zi în toată țara, apoi vor fi în scădere, spre mediile climatologice, la început în jumătatea de nord-vest, apoi și în rest. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare la mijlocul intervalului în vestul, centrul și nordul teritoriului.

Meteo București

În primele două zile, vremea se va menține mai caldă decât normal în această perioadă a anului, apoi temperaturile vor fi în ușoară scădere. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în a doua parte a intervalului.

Poți citi pe această temă și: Ultima schimbare la Casa de Pensii: Documentul OBLIGATORIU pentru o pensie mai mare în România 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult