- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 16-18 aprilie 2024. ANM anunță vijelii în România

16 Apr, 08:11 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se menține caldă, însă ploile revin în teritoriu.
Meteo 16-18 aprilie 2024. ANM anunță vijelii în România

Conform informațiilor transmise de meteorologii de la ANM, marți, în România, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, accentuată în Banat, Crișana și Maramureș, astfel încât se vor apropia de normele perioadei și doar ușoară în rest, unde vor caracteriza în continuare o vreme extrem de caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa de la valori de 18…20 de grade în nord-vest și până la 32…33 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 6 și 16 grade.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta mai ales din orele după-amiezii, prin înnorări, averse și descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, iar mai ales spre seară și noaptea și în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei și local în Muntenia.

Vor fi condiții de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în zonele de deal și de munte, cantitățile de apă vor fi în general de 20…30 l/mp. Spre sfârșitul intervalului, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Local și temporar vântul va prezenta intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 50…60 km/h, iar în zona înaltă, cu peste 75…80 km/h, și pe timpul ploilor poate lua aspect de vijelie.

Vezi și: Dispare un tip de pensie în România. Se întâmplă la 1 septembrie 2024

Meteo București

Vremea va fi în continuare extrem de caldă pentru această dată, cu o temperatură maximă de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul nopții când se vor semnala averse. Vântul va sufla în general moderat (35…45 km/h). Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

meteo
meteo

Meteo miercuri, în România

Valorile termice vor continua să scadă, astfel că în vestul, centrul și nordul țării se vor situa sub normele perioadei, în timp ce, în rest, vor caracteriza în continuare o vreme mult mai caldă. Cerul va avea înnorări și va ploua local în nord-vest și pe arii extinse în rest. Vor fi mai ales averse, iar în regiunile sud-estice se vor semnala descărcări electrice și cantitățile de apă vor fi mai însemnate, vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi spre seară și noaptea se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Dobrogea și local în Muntenia și sudul Moldovei, cu rafale de 50…70 km/h. Temperaturile maxime se vor situa de la 9 grade în nordul Moldovei până la 29 de grade în Dobrogea continentală, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade.

Meteo București

Vremea va fi în general instabilă și se va răci. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse, cel mai probabil după orele amiezii însoțite și de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Ai putea citi: Ministerul Transporturilor confirmă reabilitarea unei linii feroviare de mare interes pentru români. Grindeanu: „Sunt acordate acum peste 20 de miliarde lei”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult