- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 17-20 ianuarie 2024. ANM anunță vânt, ceață și ninsori în România

16 Jan, 23:25 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Iată cum va fi vremea până la finele săptămânii.
Meteo 17-20 ianuarie 2024. ANM anunță vânt, ceață și ninsori în România

Potrivit meteorologilor de la ANM, miercuri, în țară valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 11 grade, cu cele mai mari valori în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 8 grade. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi precipitații, ziua în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țării, iar noaptea local și în sud și est.

Acestea vor fi mixte la munte și în Maramureș și mai ales sub formă de ploaie în celelalte regiuni. Izolat se va depune polei, iar în nord-vest vor fi cantități de apă de peste 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în vest, nord și est, cu viteze în general de 45…55 km/h, dar și la munte, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h la altitudini mari. Mai ales dimineața, cu totul izolat se va forma ceață.

Meteo București

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil în timpul zilei și mai mult noros noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

Meteo joi, în țară

Vremea va deveni caldă pentru această dată, astfel că temperaturile maxime se vor situa între 4 și 15 grade, iar cele minime între -1 și 8 grade. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, local în Moldova și Oltenia și pe arii restrânse în rest, iar la altitudini mari, la munte, vor fi precipitații mixte. Pe alocuri în vest și în nord-vest vor fi cantități de apă însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în special pe parcursul zilei în regiunile vestice și nord-vestice și izolat în centrul și estul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. Îndeosebi noaptea, pe areale mici, se va forma ceață.

Ai mai putea citi: După valul de aer polar, vremea se schimbă în România. ANM anunță prognoza meteo pentru 4 săptămâni

meteo
meteo

Meteo București

Vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua slab, mai ales în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

Meteo vineri, în țară

Vremea va fi închisă și se va răci accentuat în jumătatea nordică a țării, unde se vor semnala precipitații la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare. În celelalte regiuni, valorile termice vor fi cu mult peste normele caracteristice datei, înnorările temporare, iar precipitațiile vor avea caracter local și vor fi sub formă de ploaie, cu transformare noaptea în lapoviță și ninsoare. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în masivele nordice. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze de 45…65 km/h, iar pe creste de peste 70…80 km/h viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -8 și 3 grade.

Meteo București

Valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi mai mult noros și temporar se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, cu probabilitate mare de transformare, spre sfârșitul intervalului, în lapoviță și ninsoare. Vântul va avea unele intensificări, cu precădere în partea a doua a intervalului. Temperatură maximă va fi de 11…13 grade, iar minima în jur de 1 grad.

Citește și: Marcel Ciolacu, noi declarații despre protestele din România. „Ce îmi pare rău este că s-a pornit un fel de război între agricultori, transportatori și autorități”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult