- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 18-20 ianuarie 2024. Ceață, ninsori și intensificări ale vântului în mai multe zone din România

17 Jan, 23:29 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se menține rece în teritoriu.
Meteo 18-20 ianuarie 2024. Ceață, ninsori și intensificări ale vântului în mai multe zone din România

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, joi, în țară, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste normele specifice perioadei, astfel că maximele se vor încadra între 4 și 15 grade, iar minimele între -1 și 9 grade. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua în Banat, Crișana și Maramureș și local în Oltenia, Transilvania și Moldova și pe arii restrânse în rest, iar la munte, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte.

Îndeosebi în zonele montane din vest și nord-vest se vor acumula cantități de apă de peste 20…30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în vest și nord-vest cu rafale în general de 45…55 km/h, iar pe crestele montane de 60..80 km/h, dar izolat și în centru și est, cu viteze mai mici. Izolat va fi ceață.

Meteo București

Valorile de temperatură se vor situa cu mult peste normele specifice perioadei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar minima va fi de 2…4 grade. Cerul va avea înnorări și trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat.

Meteo vineri, în țară

Deși vremea se va răci în jumătatea de nord, valorile de temperatură se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei, mai ales în sud și sud-est. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații. Acestea, la început în vest, nord, centru și est vor fi mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, iar în celelalte regiuni vor fi sub formă de ploaie, cu transformare noaptea în lapoviță și ninsoare.

La munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă mai consistent. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze de 45…65 km/h, iar pe creste de peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 16 grade, iar cele minime se vor situa între -7 și 2 grade. Izolat vor fi condiții de polei.

Ai mai putea citi și: O bancă din România transformă cardurile expirate în țevi din plastic: 1 milion de carduri pot fi reciclate anual

Meteo
Meteo

Meteo București

Valorile de temperatură vor fi în continuare cu mult peste normele perioadei, temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar minima de 0…1 grad. Cerul va avea înnorări și cu precădere seara și noaptea vor fi precipitații sub formă de ploaie, care se vor transforma spre sfârșitul intervalului în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla în general moderat.

Meteo sâmbătă, în țară

Vremea va continua să se răcească în toată țara, accentuat în sud și în sud-est, iar valorile termice vor ajunge să se situeze în jurul celor normale pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări și va ninge, ziua pe arii relativ extinse în regiunile sudice și sud-estice, iar noaptea în extremitatea de nord a țării.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 5 grade, iar cele minime între -14 grade în depresiuni și -1 grad pe litoral. Mai ales noaptea, pe arii restrânse va fi ceață în zonele joase.

Meteo București

Vremea va deveni normală termic, astfel că temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar minima de -6…-4 grade. Cerul va avea înnorări, iar în prima parte a zilei va ninge. Vântul va sufla slab și moderat.

Vezi și: Ajutor de înmormântare 2024. Începând cu luna ianuarie se oferă alte sume de bani

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult