- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 19-24 ianuarie 2024. ANM anunță schimbări majore în mare parte din țară

18 Jan, 23:29 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la ANM au actualizat prognoza meteo pentru acest weekend, dar și pentru primele zile din săptămâna ce va urma. Iată cum va fi vremea în mare parte a țării.
Meteo 19-24 ianuarie 2024. ANM anunță schimbări majore în mare parte din țară

Potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie, vineri, în mare parte a țării, deși vremea se va răci accentuat în jumătatea de nord a țării, valorile de temperatură se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei, dar mai ales în sud și sud-est. Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații pe arii relativ extinse. În vest, centru, nord și nord-est la început vor fi precipitații mixte, iar din a doua parte a zilei va ninge, iar în restul teritoriului vor fi ploi, care treptat, cu precădere din a doua parte a nopții se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

La munte la începutul intervalului vor fi precipitații mixte, apoi doar ninsori și local se va depune strat de zăpadă mai consistent în Carpații Orientali și Meridionali. Pe arii restrânse cantitățile de precipitații vor depăși 15 l/mp cu precădere la munte și în regiunile sudice. Vântul va avea intensificări locale cu viteze în general de 45…50 km/h, iar pe creste de peste 70 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -8 și 2 grade. Izolat vor fi condiții de polei, iar la începutul intervalului de ceață.

Meteo în București

Valorile de temperatură vor fi în continuare cu mult mai mari decât cele normale datei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad. Cerul va avea înnorări, iar seara și noaptea vor fi precipitații. Vor fi ploi, iar îndeosebi din a doua parte a nopții se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări spre sfârșitul intervalului când la rafală vor fi viteze de până la 45 km/h.

meteo
meteo

Meteo sâmbătă, în țară

Vremea va continua să se răcească în toată țara, accentuat în sud și în sud-est, urmând astfel ca valorile de temperatură să se situeze în jurul celor normale pentru această perioadă. Ziua vor fi înnorări și va ninge în regiunile sudice și sud-estice, precum și în Carpații Meridionali și doar pe alocuri în cele centrale, iar noaptea cerul se va degaja treptat.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări locale în prima parte a intervalului în sud și sud-est, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, iar cele minime între -15 grade în depresiuni și -2 grade pe litoral. Mai ales noaptea, pe arii restrânse va fi ceață în zonele joase.

Meteo București

Vremea se va răci accentuat, însă valorile de temperatură vor deveni normale pentru această dată, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -6…-5 grade. În prima parte a intervalului vor fi înnorări și va ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze de până la 45 km/h. Noaptea, cerul se va degaja treptat, iar vântul va slăbi în intensitate.

Meteo duminică, în țară

Vremea va fi în general frumoasă, dar rece mai ales noaptea când local va fi ger. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea local se vor forma nori joși și ceață, cu probabilitate mai mare în Câmpia Română și în depresiunile intramontane unde pe arii restrânse vor persista în mare parte a intervalului, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil spre senin. Vântul va fi moderat ziua în estul țării și pe crestele montane și va sufla slab în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra între -4…-2 grade în zonele cu ceață persistentă din estul Transilvaniei și sud-vestul Munteniei și 5…7 grade în zona deluroasă din vest și sud-vest; minimele termice vor fi cuprinse între -13 și -3 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul a -16 grade.

Meteo București

Vremea va fi rece, mai ales noaptea, astfel că temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -9…-6 grade. În orele dimineții, dar cu probabilitate mai mare noaptea vor fi nori joși și ceață, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general slab.

Meteo luni, în țară

Pe parcursul zilei, în zonele joase din sudul țării, în condiții de ceață și nebulozitate joasă persistente, vremea va fi rece, cu maxime termice preponderent negative; în restul țării, dar mai ales în regiunile vestice, valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă și în general peste cele specifice perioadei, cerul va fi variabil, iar ceața se va semnala pe spații mici în primele ore. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, local mai scăzute în Câmpia Română (valori de -4…-2 grade), dar și ușor mai ridicate în zonele de deal din vest.

Începând de seara, o arie de nebulozitate se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde majoritatea zonelor; în a doua parte a nopții vor fi mai ales ninsori în Maramureș, zona Munților Apuseni și nordul Carpaților Meridionali, iar în Crișana, nordul și vestul Transilvaniei și în nordul Banatului și al Moldovei vor fi precipitații mixte ce vor favoriza depunerile de polei, în timp ce în sudul teritoriului local va persista ceața. T

emperaturile minime vor fi cuprinse între -9 și 2 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări pe alocuri în estul țării, iar noaptea și pe crestele montane.

meteo
meteo

Meteo București

Vremea va fi rece. Nebulozitatea joasă și ceața vor persista în mare parte a intervalului, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar cea minimă va fi de -8…-6 grade.

Meteo marți, miercuri și joi, în țară

Valorile termice vor fi în creștere și se vor situa cu mult peste normele perioadei în special în a doua parte a intervalului. Probabilitatea pentru precipitații (predominant ploaie) va fi foarte ridicată în vestul, centrul și nordul țării mai ales în cea de-a doua zi.

În București, vremea se va încălzi semnificativ în a doua parte a intervalului. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă.

Ai mai putea citi și: O bancă din România transformă cardurile expirate în țevi din plastic: 1 milion de carduri pot fi reciclate anual

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult