- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 26 – 30 iunie 2023. Cum va fi vremea până vineri în toată țara

26 Jun, 14:34 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se menține instabilă în cea mai mare parte a țării.
Meteo 26 - 30 iunie 2023. Cum va fi vremea până vineri în toată țara

Nu scăpăm de ploi, dar nici de temperaturile aflate la pragul caniculei, anunță ANM. Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru perioada 26 – 30 iunie.

La noapte, cerul va fi variabil spre mai mult senin și doar izolat și trecător, la începutul nopții în Oltenia și Muntenia, vor mai fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 8…9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 20…21 de grade pe litoral.

În București: Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

Meteo marți, în țară:

Vremea va deveni călduroasă local în zonele de câmpie și podiș, în timp ce în restul zonelor va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 32 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 și 21 de grade. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în Maramureș, nordul Moldovei, local la munte, în Crișana și Transilvania și doar izolat în rest, iar noaptea astfel de manifestări se vor semnala pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse, se vor înregistra cantități de apă însemnate de 15…20 l/mp, dar izolat și peste 30 l/mp. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Vremea în București. Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei și vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Vremea în țară miercuri

Valorile termice vor scădea semnificativ față de ziua anterioară în jumătatea de nord a teritoriului – unde vremea va deveni răcoroasă, dar în rest vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent. După orele amiezii, dar și pe parcursul nopții în regiunile sudice și sud-estice, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în timp ce în restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local – în a doua parte a zilei. Izolat vor fi căderi de grindină, iar pe spații mici în intervale scurt de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 31 de grade, iar cele minime se vor situa între 8 și 18 grade.

Citește și: Ce români vor rămâne fără facilităţi fiscale. Marcel Boloş a anunţat noul plan de măsuri fiscal-bugetare

meteo România
meteo România

Vremea în București:

Vremea va deveni intabilă. După orele amiezii vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Vremea în țară joi

Valorile termice diurne vor fi în scădere față de ziua precedentă în sud și sud-est, dar vor crește ușor în rest, astfel că la nivelul țării se vor situa sub mediile climatologice ale sfârșitului de iunie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului, după-amiaza și seara, în nordul, centrul, estul și sud-estul teritoriului și cu totul izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cele minime între 7 și 18 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni.

București. Vremea se va răcori. Cerul va avea înnorări temporare și, îndeosebi după-amiaza, vor mai fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

Vineri. În țară:

Vremea se va încălzi, astfel încât valorile termice se vor apropia de cele normale caracteristice datei în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat averse slabe, după-amiaza în nord, centru și nord-est. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 30 de grade, iar cele minime între 8 și 20 grade.

Vremea în București. Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

Citește și:Lucrezi câteva ore de acasă și primești 800 de euro. Locul de muncă la mare căutare în România

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult