- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 28 octombrie – 3 noiembrie. ANM anunță schimbări radicale de vreme în weekend, dar și săptămâna viitoare

27 Oct, 18:31 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în următoarele zile. Ploile cuprind mare parte a țării, iar temperaturile vor scădea în zonele de deal și de munte.
Meteo 28 octombrie - 3 noiembrie. ANM anunță schimbări radicale de vreme în weekend, dar și săptămâna viitoare

Potrivit ANM, la noapte, în cea mai mare parte a țării, cerul va fi temporar noros și mai ales în prima parte a nopții va ploua și sub formă de aversă în Maramureș și la munte, local în Oltenia și Transilvania și pe arii mult mai restrânse în Muntenia și Moldova. În special în zona Munților Apuseni și din nordul Carpaților Orientali cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană – unde la altitudini de peste 1700 m vor fi rafale de peste 80…100 km/h, în prima parte a nopții și în nordul Crișanei, Maramureș, vestul Transilvaniei cu viteze în general de 55…75 km/h, dar temporar la cote mai reduse și în Moldova și restul Transilvaniei. Temperaturile minime se vor încadra între 6 și 18 grade. Izolat, în special pe văi și în depresiuni, va fi ceață.

Meteo Capitală

Cerul va fi temporar noros, iar la începutul nopții vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi în a doua parte a intervalului, când se vor atinge viteze de până la 35…40 km/h. Temperatura minimă va fi de 13…15 grade.

Meteo sâmbătă, în țară

Valorile termice vor scădea ușor în cea mai mare parte a teritoriului, dar vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată (local cu abateri pozitive de până la 8…10 grade față de medii în sudul țării). Cerul va avea înnorări trecătoare și pe arii restrânse vor fi ploi slabe cu o probabilitate mai mare în nord, în extremitatea de vest, iar îndeosebi noaptea în sud.

Poți citi: Undă verde pentru măsurile de austeritate. Președintele Iohannis a semnat oficial legea privind noile măsuri fiscal-bugetare

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua la munte, în special pe crestele Carpaților Orientali – unde vor fi rafale de peste 80…90 km/h, dar temporar și pe alocuri la viteze mai mici și în regiunile centrale, estice și sudice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0…2 grade în depresiuni și 14…15 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață.

meteo
meteo

Meteo București

Valorile termice se vor menține cu mult peste cele specifice perioadei. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului, când trecător va putea ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua, când se vor atinge viteze de 35…40 km/h.

Meteo duminică, în țară

Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice diurne vor crește ușor față de ziua anterioară în jumătatea de nord a țării, astfel încât vremea se va menține mult mai caldă decât în mod normal, cu precădere în sudul teritoriului. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare și izolat posibil ploi de scurtă durată doar în regiunile nordice și nord-vestice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu excepția zonei montane înalte unde vor fi ușoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 26 de grade, izolat mai scăzute în Maramureș și nord-estul Transilvaniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 15 grade, mai scăzute spre 0 grade în depresiuni. Dimineața și noaptea, cu totul izolat, se va forma ceață.

meteo
meteo

Meteo București

Vremea va fi frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru finalul lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade.

Meteo luni, în țară

Vremea va continua să fie deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin în regiunile sudice și variabil în rest. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu intensificări în vest și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 grade în depresiuni și 16 grade pe litoral și în dealurile vestice. Noaptea, pe alocuri mai ales în sud-estul teritoriului se va forma ceață.

Meteo Capitală

Vremea va rămâne frumoasă și deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade. Spre sfârșitul intervalului, îndeosebi în zona preorășenească vor fi condiții de ceață.

Meteo marți, în țară

Vremea deosebit de caldă se va menține. Cerul va fi variabil, dar în a doua parte a intervalului în regiunile vestice și nord-vestice vor fi înnorări mai accentuate și va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări temporare în vest, în est și în zona înaltă de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 17 grade. Dimineața și noaptea, local se va semnala ceață.

meteo
meteo

Meteo București

Vremea deosebit de caldă va persista. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi spre sfârșitul intervalului, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade. Noaptea și dimineața, îndeosebi în zona preorășenească vor fi condiții de ceață.

Meteo miercuri, joi și vineri, în țară

Deși valorile termice vor marca o scădere față de perioada anterioară, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la început de noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în prima zi a intervalului în toată țara, apoi doar în regiunile nordice, vestice și nord-vestice.

Meteo București

Deși valorile termice vor marca o scădere față de perioada anterioară, acestea încă vor caracteriza o vreme caldă. Probabilitatea pentru ploi slabe cantitativ va fi mai ridicată în prima zi a intervalului.

Ai putea citi și: Marcel Boloș dă de pământ cu primarii din România. „E nefiresc ca un pom de Crăciun să depășească 10.000 lei”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult