- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 5 aprilie. Vremea se menține răcoroasă în România. Câte grade se vor înregistra la noapte

05 Apr, 14:14 • Constantin Cristina
Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru la noapte, inclusiv joi și vineri. Vremea rămâne răcoroasă, iar cantitățile de precipitații vor depăși 25-35l/mp.
Meteo 5 aprilie. Vremea se menține răcoroasă în România. Câte grade se vor înregistra la noapte

LA NOAPTE

Vremea, în țară se va menţine deosebit de rece pentru aceastã perioadã din an. Cerul va fi noros şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formã de ninsoare în Moldova, estul Transilvaniei, în zona Carpaţilor Orientali şi local în restul zonei montane. În judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui, precum şi în zona joasã a judeţelor Suceava, Neamţ şi Bacãu, cantitãţile de precipitaţii vor depãşi 25…35 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55…75 km/h, va fi viscol şi vizibilitate foarte scãzutã.

În Moldova, trecãtor şi izolat este posibil sã se formeze polei. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros, iar precipitaţii slabe predominant sub formã de ploaie se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va avea unele intensificãri şi în sud-est, în extremitatea de sud, precum şi la munte, în general cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 şi 4 grade. Izolat se va forma ceaţã, iar în extremitatea de vest vor fi condiţii de brumã, potrivit ANM.

Citește și: Meteo de Florii și Paște 2023. ANM anunță cum va fi vremea până pe 1 mai

BUCURESTI

Cerul va fi mai mult noros şi trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 2 grade.

vremea
vremea

JOI

Vremea, în țară va fi deosebit de rece pentru prima decadã a lunii aprilie, îndeosebi în jumãtatea de nord a ţãrii. Nebulozitatea va fi persistentã şi se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ (izolat 10…15 l/mp) predominant sub formã de ninsoare şi cu depunere de strat de zãpadã în zona de munte, în Maramureş, Transilvania şi în jumãtatea de nord a Moldovei şi mixte în Crişana şi local în Banat. În regiunile sudice şi sud-estice înnorãrile vor fi temporare şi doar pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formã de ploaie. În Moldova, trecãtor şi izolat este posibil sã se formeze polei.

Vântul va prezenta intensificãri mai ales în prima parte a intervalului în nordul Moldovei şi în zona montanã înaltã, unde zãpada va fi viscolitã, dar şi în sudul Olteniei (viteze în general de 55…70 km/h), iar trecãtor şi pe arii mai restrânse şi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 12 grade, iar cele minime în general între -3 şi 4 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţã.

BUCURESTI
Vremea va fi rece pentru aceastã datã. Cerul va prezenta înnorãri şi trecãtor, mai ales pe parcursul zilei, vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de 1…2 grade.

VINERI

Vremea, în țară se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala precipitaţii slabe – ninsori la munte, mixte în nord-vest şi centru şi predominant ploi în vest şi pe arii restrânse în rest. Noaptea, aria precipitaţiilor va fi în restrângere, iar în regiunile sudice şi sud-estice cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade, posibil mai scãzute în zonele depresionare. Dimineaţa şi noaptea pe spaţii mici se va forma ceaţã.

BUCUREȘTI

Valorile termice vor fi în continuare mai scãzute decât mediile multianuale ale perioadei, astfel cã maxima va fi de 9…11 grade, iar minima de 0…2 grade. Cerul va prezenta înnorãri temporare, iar mai ales dupã-amiaza va mai ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Vezi și: Prognoza meteo aprilie 2023. Frig și ploi în săptămânile următoare, în România! Cum va fi vremea de Paşte şi Florii