- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 6-12 decembrie. Ninsori și vânt puternic în cea mai mare parte a țării

05 Dec, 23:45 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea la noapte și zilele următoare. Românii nu scapă de ninsori, de ceață și de intensificări ale vântului.
Meteo 6-12 decembrie. Ninsori și vânt puternic în cea mai mare parte a țării

La noapte, conform ANM, cerul va fi noros în regiunile extracarpatice și va avea înnorări temporare în rest. Pe arii restrânse va ploua slab sau va burnița în sudul și sud-estul țării, iar izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și în extremitatea sud-estică a teritoriului. Temperaturile minime se vor încadra între -9 grade în estul Transilvaniei și 7 grade pe litoral. Pe alocuri se va forma ceață.

Meteo București

Cerul va avea înnorări și vor fi posibile ploi slabe sau burniță, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 1…3 grade.

Meteo miercuri, în țară

Vremea va fi în general închisă și vor fi precipitații cea mai mare parte a țării. Pe parcursul zilei, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte, mixte în est și mai ales ploi în rest, însă noaptea local se vor transforma în lapoviță și ninsoare în vestul, centrul și sudul teritoriului. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă, în regiunile sudice și sud-estice (rafale în general de 35…45 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime între -4 și 6 grade. Pe alocuri se va forma ceață.

meteo
meteo

Meteo București

Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații, în special din orele după-amiezii. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar din a doua parte a nopții, posibil se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (rafale de 35…45 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.

Ai mai putea citi: Meteo de Crăciun și Revelion. A fost actualizată prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Meteo joi în țară

Valorile termice vor scădea față de ziua anterioară, astfel că temperaturile maxime se vor situa între -1 și 7 grade, iar cele minime între -5 și 2 grade. Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte și mixte în restul teritoriului, însă seara și noaptea treptat vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral. Noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

Meteo București

Valorile termice vor scădea, astfel că temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -2…0 grade. Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații mixte, apoi seara și noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat.

Meteo vineri, în țară

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie în majoritatea zonelor țării, iar cerul va fi mai mult noros. Pe parcursul zilei, doar pe spații mici în sudul Transilvaniei, în Moldova, Muntenia și Oltenia, precum și la munte vor fi precipitații slabe, mai ales ninsori și lapoviță; începând de seara, aria precipitațiilor se va extinde în sud-estul teritoriului și se vor semnala ninsori sau lapoviță în Bărăgan și sudul Moldovei, iar în Dobrogea precipitații mixte și vor fi condiții de polei.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări temporare în regiunile sud-estice, cu viteze mai mari în zona litoralului. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 6 grade, iar cele minime între -5 și 0 grade, ușor mai ridicate pe litoral. La sfârșitul intervalului, în vest, sud-vest și centru, se va forma pe arii restrânse ceață.

meteo
meteo

Meteo București

Valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei. Cerul va fi mai mult noros, dar probabilitatea pentru precipitații redusă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

Meteo sâmbătă

În cea mai mare parte a țării, valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent și în continuare apropiate de mediile multianuale. Înnorările vor fi mai persistente în jumătatea de est unde pe alocuri se vor semnala precipitații mixte care izolat vor favoriza depuneri de polei. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar dimineața și noaptea, pe arii restrânse, va fi ceață. Vântul va fi în general moderat în regiunile sud-estice, iar în zona litoralului va avea intensificări, în timp ce în restul țării va sufla slab. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 7 grade, iar cele minime între -5 și 1 grad, ușor mai ridicate pe litoral.

Meteo București

Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior și apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi noros și trecător vor fi posibile precipitații slabe, mai ales ploi. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de de 3…4 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

Estimări meteo duminică, luni și marți

Valorile termice vor fi în creștere ușoară și treptată. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare la începutul intervalului în extremitatea de est-sud-est, iar spre finalul acestuia în regiunile intracarpatice. În București, valorile termice vor fi în creștere ușoară și treptată. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult