- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo de weekend. ANM anunță cum va fi vremea sâmbătă și duminică, 20 și 21 ianuarie

20 Jan, 08:05 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo. Iată cum va fi vremea în acest weekend.
Meteo de weekend. ANM anunță cum va fi vremea sâmbătă și duminică, 20 și 21 ianuarie

Conform ANM, sâmbătă, vremea va continua să se răcească în cea mai mare parte a țării, accentuat în sud și în sud-est, urmând astfel ca valorile de temperatură să se situeze în jurul celor normale pentru această perioadă. În Oltenia, Muntenia și Dobrogea, pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros și va continua să ningă, dar în general slab cantitativ, iar noaptea se va degaja. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu unele intensificări, în prima parte a intervalului, în regiunile extracarpatice și pe crestele montane (viteze la rafală în general de 40…50 km/h), trecător viscolind ninsoarea.

Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat și vestul Olteniei, iar cele minime între -16 grade în depresiuni și -2 grade pe litoral. Mai ales noaptea, în zonele joase, izolat, va fi ceață.

Meteo București

Vremea se va răci accentuat, iar valorile de temperatură vor deveni normale pentru această dată, astfel că maxima va fi de 1…2 grade, iar minima de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -8 grade. Ziua cerul va fi mai mult noros, temporar va ninge, astfel că grosimea stratului de zăpadă, la încheierea ninsorii, va fi în medie de 10 cm, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 40…45 km/h. Din orele serii cerul se va degaja treptat, iar vântul va slăbi în intensitate.

Meteo duminică, în țară

Vremea va fi în general frumoasă, dar dimineața și noaptea local va fi ger în zonele deluroase și izolat în cele de câmpie. Cerul va fi variabil. Dimineața, dar mai ales noaptea, local în regiunile extracarpatice și depresionare și izolat în rest se va semnala ceață sau nori joși stratiformi. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în Moldova și în Carpații de Curbură (viteze la rafală în general de 35…45 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în depresiuni și în jurul a 7 grade în zona deluroasă din sud, iar cele minime se vor situa între -12 și -2 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul a -16 grade.

meteo
meteo

Meteo București

Vremea va fi frumoasă, dar rece dimineața și noaptea. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă de -9…-6 grade. Cerul va fi variabil, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat.

Meteo luni

În regiunile intracarpatice, temperaturile vor marca o creștere ușoară față de ziua precedentă, iar în rest, ele vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului. În cursul zilei, cerul va fi variabil spre senin. Noaptea vor fi înnorări în vestul, centrul și nordul țării, iar în Crișana și Maramureș, izolat vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, sudul Banatului și pe crestele montane.

Temperaturile meteo maxime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest, iar cele minime, în general între -11 și 0 grade. Mai ales dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

Meteo București

Temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. T emperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -8…-6 grade.
Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Vezi și: Vremea se va schimba radical până în februarie 2024: „Depresiune atlantică” în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult