- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se întorc ninsorile în România! Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de vânt puternic, ninsori și ploi în toată țara

10 Mar, 11:35 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă Cod galben de ploi puternice, valabilă de vineri ora 12.00 până sâmbătă la ora 8.00. În zonele de munte, ninsorile se întorc!
Se întorc ninsorile în România! Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de vânt puternic, ninsori și ploi în toată țara

Noi avertizări meteo de vânt puternic, ninsori și ploi în toată ţara, emisă vineri de meteorologi. În București, până sâmbătă vremea va fi deosebit de caldă, dar de duminică se răcește. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă Cod galben de ploi puternice, valabilă de vineri ora 12.00 până sâmbătă la ora 8.00.

Se întorc ninsorile în zonele de munte din România

„În vestul Carpaților Meridionali vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte.

Averse de ploaie și descărcări electrice vor fi vineri după-amiază și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă local și în Oltenia”, anunță ANM.

Meteorologii mai anunță și o altă avertizare Cod galben ce intră în vigoare de sâmbătă ora 8 până duminică la ora 15.00. Aceasta vizează întreaga țară. În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50..65 km/h și izolat peste 70 km/h.

„În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte.La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar pe creste vor depăși 90….110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol”, completează ANM.

Citește și: Alertă pe piața alimentară din România! Prețul urzicilor, mai ridicat decât prețul pentru carnea de pui sau chiar de porc

cod galben de ninsori
cod galben de ninsori

Cum va fi vremea în București

Dacă la munte sunt așteptate ninsori în orele următoare, în zonele joase va fi raportată o răcire a vremii. în București, de vineri dimineață până sâmbătă dimineață, vremea va fi deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 18…20 de grade și o minimă de 7…9 grade, însă nu ne putem bucura foarte mult de temperaturile de primăvară, asta deoarece vremea intră într-un nou proces de răcire.

„De sâmbătă până duminică la ora 15.00, vremea se va menține deosebit de caldă, maxima urmând a fi de 17…19 grade, dar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50…55 km/h. sâmbătă, mai ales în a doua parte a zilei, vor fi înnorări și probabilitate de ploaie ridicată.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, cerul va fi variabil, iar minima în scădere față de intervalul anterior, va fi de 1…3 grade.

Duminică, vremea se va răci, iar valorile termice se vor apropia de normele perioadei, maxima va fi de 11…12 grade. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab și moderat”, a încheiat ANM.

Citește și: Un afacerist spune cât va costa, de fapt, carnea de miel. „Fermierul care vinde acum obligatoriu să îşi mai adauge la câştig trebuie să recupereze laptele”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult