- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteorologii anunță când revin temperaturile pozitive în România. „O masă de aer cald va avansa către teritoriul țării noastre”

28 Mar, 17:33 • Bumbeneci Diana
În prezent, în România este cod galben de ninsori. Cu toate acestea însă, meteorologii promit că vremea rea nu va ține mult.
Meteorologii anunță când revin temperaturile pozitive în România. „O masă de aer cald va avansa către teritoriul țării noastre”

Meteorologii au și vești bune după temperaturile negative în România. Dacă astăzi a fost emis cod galben de ninsori, se pare că vremea rea nu va sta mult în teritoriu. Despre ce temperaturi vor fi în perioada următoare a oferit detalii meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Meteorologii anunță când se îmbunătățește vremea

Este cod galben în România de frig și vremea rea. Însă meteorologii au anunțat când începe să se încălzească.

„Este o schimbare semnificativă în aspectul vremii. Am trecut de la temperaturi de 20 și peste 20 de grade la temperaturi de 4…5 grade în nordul teritoriului, până la cel mult 10…12 grade în sud, pe parcursul zilei de astăzi, pentru că mâine va fi și mai rece de atât. Vorbim de 2…3 grade în partea de nord a țării și cel mult 10…11 grade în partea de sud.

Mai mult decât atât, temperaturile vor fi negative noaptea. Dacă în această dimineață am avut temperaturi ușor negative doar în regiunile intracarpatice, în următoarele două nopți vorbim de temperaturi negative în toate regiunile.

meteorologii anunță o altă prognoză
meteorologii anunță o altă prognoză

Vezi și: Se întorc ninsorile în România! În plin sezon de primăvară, toată țara intră sub avertizare meteo

Specialistul a mai explicat și că o masă de aer foarte rece a determinat aceste temperaturi foarte scăzute. Această masă se regăsește pe o circulație nord-vestică și coboară mult în zona țării noastre. Aceasta va determina o vreme rece în special pe timpul nopții, temperaturi de până la 6 grade în partea de nord a teritoriului și cel mult 0…1 grade pe litoral și poate în extremitatea de sud a țării.

„Masa de aer rece se va menține până mâine noapte în jumătatea estică, dar în intervalul următor de timp se va încălzi. Pentru că o masă de aer cald va avansa către teritoriul țării noastre, astfel încât de joi se va încălzi în toată țara, vineri, sâmbătă și duminică deja vom vorbi de temperaturi de 10 și chiar peste 15 grade la amiază”, a explicat meteorologul Alina Șerban.

Cod galben de vreme severă

A fost emis cod galben de frig și ninsori în România! Avertizare meteo pentru aproape toată țara transmisă de Administrația Națională de Meteorologie, în plin sezon de primăvară.

Mai exact, ANM a emis o avertizare cod galben de răcire accentuată, îngheț la sol și brumă, valabilă până joi, 30 martie, ora 09:00.

În intervalul menționat vremea va fi rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel încât se vor încadra în general între -10 și 0 grade și se va produce brumă sau îngheț la sol.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult