- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteorologii au schimbat previziunile meteo. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

09 Dec, 21:57 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au schimbat prognoza meteo pentru următoarea perioadă. Iată cum va fi vremea în România, atât de Crăciun, cât și de Revelion.
Meteorologii au schimbat previziunile meteo. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Meteorologii

anunță că de Crăciun și Anul Nou, vremea în țara noastră va fi una destul de normală din punct de vedere termic. Temperaturile se vor încadra în parametri normali. Iată când va ninge și când ne vom bucura și de puțin soare.

Atunci când vine vorba despre soare, conform reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 12 – 19 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice,. În restul țării, acestea vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, scrie Mediafax.

Cum va fi vremea în România de Crăciun și Revelion

În săptămâna doi de prognoză, în perioada 19 – 26 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în zonele de munte. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea nord- vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Ai mai putea citi și: Alertă de poluare cu petrol pe Dunăre! Apele sunt afectate pe o lungime de minim 6 kilometri

vremea în România
vremea în România

În a doua parte a intervalului dat de meteorologi, în săptămâna 26 decembrie – 2 ianuarie va avea temperaturi medii în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Ultima parte a intervalului, în perioada 02 – 09 ianuarie, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, precizează meteorologii.

Citește și: Drulă, atac fără precedent, după ce România nu a fost primită în Schengen! „Șeful PPE a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum ne refuză un drept legitim”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult