- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Metrorex 2023. Schimbări neașteptate la programul de circulație la metrou din cauza lipsei de trenuri

19 May, 18:00 • Constantin Cristina
Programul de circulație la metrou va suferi modificări din cauza lipsei acute de trenuri. Așadar, românii nu vor avea încotro, decât să aștepte de acum mai mult timp în stații.
Metrorex 2023. Schimbări neașteptate la programul de circulație la metrou din cauza lipsei de trenuri

Metrorex a anunțat că programul de circulația va suferi modificări din cauza neasigurării numărului suficient de trenuri de către Alstom Transport S.A, firma care se ocupă de mentenanță, a transmis antena 3 CNN.

Vezi și: Bătaie pe postul de mecanic la Metrorex. Candidați prinși că au dat șpagă 7.500 de euro pentru a ocupa postul

Metrorex 2023. Schimbări neașteptate la programul de circulație la metrou

În perioada ce urmează să vină, trenurile vor fi așteptate chiar până la 10 minute în orele cu vârf de trafic. Compania a mai spus că Alstom va primi toate sancțiunile și contractualele pentru situația creată, în special pentru neîndeplinirea obligațiilor asumate prevederilor contractuale.

„Înțelegând disconfortul creat călătorilor, personalul Metrorex care organizează și supraveghează circulația trenurilor de metrou va lua măsuri operative pentru asigurarea unor intervale de succedare a trenurilor cât mai apropiate de graficele normale de circulație, în scopul limitării efectelor survenite ca urmare a acestei situații neplăcute. Pe această cale, Metrorex prezintă scuze călătorilor ce folosesc acest mijloc de transport și îi asigură că întreprinde demersuri permanente în vederea asigurării condițiilor optime de călătorie cu metroul”, informează Metrorex.

Mai mult, au început angajările la Metrorex. Compania pune la bătaie cinci posturi de muncitori necalificați pentru activitatea de deservire a dormitoarelor – Depoul Exploatare TEM – Direcția Exploatare.

Metrorex
Metrorex

Înscrierile se fac la Registratura Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, bd. Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, poarta A, în perioada: 05 mai 2023, ora 9.00 – 18 mai 2023, ora 14.00. Selecția dosarelor de concurs se realizează în perioada: 19 – 23 mai, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 26 mai 2023.

Candidații vor susține și o proba scrisă, tip sinteză, cu durata de 2 ore, pe 29 mai 2023, la ora 12.00. Nota minima de admitere este 7.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești:

  • să fie absolvenți de liceu;
  • să aibă vechime de minim 1 an în domeniul Prestări Servicii de Curățenie;
  • recomandare/recomandări din partea angajatorului/angajatorilor din care să rezulte experiența de minim 1 an în domeniul Prestări Servicii de Curățenie.

Documente necesare pentru înscriere:

  • cererea de înscriere la concurs (model afișat pe site-ul societății, www.metrorex.ro, secțiunea Cariera);
  • depunerea cererii de înscriere la concurs reprezintă acordul candidatului privind prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestora;
  • carte de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, aflat în termen de valabilitate;
  • documente care să ateste absolvirea liceului;
  • documente prin care se face dovada experienței de minim 1 an în domeniul Prestări Servicii de Curățenie și recomandare/recomandări din partea angajatorilor din care să rezulte experiența în acest domeniu;
  • adeverință medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare, eliberată de medicul de familie sau de către unități sanitare abilitate cu maxim 6 luni înainte de data concursului;

Alte articole: Metrorex face angajări! Compania de transport caută muncitori necalificați. Ce condiții trebuie să îndeplinești