- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mii de angajați pot avea această oportunitate! Iată ce condiții trebuie îndeplinite pentru a nu mai plăti impozitul!

18 Oct, 22:06 • Oprea Alina
Cum ar fi ca angajații să nu mai plătască impozit? Mii de angajați vor avea parte de această oportunitate. Klaus Iohannis urmează să promulge o lege care prevede noile măsuri fiscal-bugetare aprobată de Curtea Constituțională a României!
Mii de angajați pot avea această oportunitate! Iată ce condiții trebuie îndeplinite pentru a nu mai plăti impozitul!

Această lege care ofertă oportunitatea miilor de angajați să nu mai plătească impozit se va aplica doar celor care lucrează în industria IT, iar aceasta prevede schimbări importante. Curtea Constituțională a României a aprobat acestă lege, iar Președintele Klaus Iohannis urmează să promulge legea.

Citește mai multe despre: Cât vom plăti impozit pe un apartament de 2 camere în 2024. Este cea mai mare creștere din ultimii ani

Care sunt condițiile pentru a nu mai plăti impozit?

Pentru a putea beneficia de aceastăscutire de impozit pe termen lung, cei ce lucrează în domeniul IT trebuie să îndeplinească anumite condiții:

Impozit
Impozit

– Scutirea se aplică doar persoanelor cu venituri brute lunare de până la 10.000 de lei; orice sumă care depășește acest prag va fi impozitată.

– Scutirea se aplică pentru un singur contract de muncă, indiferent de câte contracte de muncă are angajatul sau câți angajatori are.

 

 

– Se va realiza o uniformizare a tratamentului fiscal cu angajații din construcții și sectorul agroalimentar în ceea ce privește contribuția la asigurările sociale. Mai exact, cota de 25% va fi redusă cu procentul care ar merge la Pilonul II în mod normal, care este de 4,75% începând din 1 ianuarie. Asta înseamnă că profesioniștii din domeniul IT nu vor mai plăti contribuții la pensii private și vor avea o contribuție la asigurările sociale mai mică decât cea actuală, adică de 20,25%. Cei care doresc să continue să contribuie la Pilonul II pot face acest lucru, dar vor trebui să opteze în scris la angajator pentru a păstra contribuția integrală, adică 25%.

– Scutirea de impozit va rămâne în vigoare până la sfârșitul anului 2028, astfel încât va exista o aliniere cu facilitățile fiscale aplicate în construcții și sectorul agroalimentar.

Noua lege prevede schimbări foarte importante pentru acest sector de activitate, iar cei ce vor beneficia de aceasta vor putea beneficia de această oportunitate după promulgarea legii de către Președintele Klaus Iohannis.

„Scutirea se aplică unui singur angajator/plătitor pentru veniturile brute lunare de până la 10.000 de lei, obținute din salarii și activități asimilate salariilor desfășurate de către o persoană fizică în baza unui singur contract individual de muncă, raport de serviciu, act de delegare sau detașare, sau în temeiul unui statut special prevăzut de lege. Aceasta se aplică pe baza unei opțiuni exprimate în scris, printr-o declarație pe propria răspundere depusă la angajator/plătitor, în funcție de circumstanțe. Părțile din venitul brut lunar care depășesc suma de 10.000 de lei nu beneficiază de facilitățile fiscale.”, comunică dcbusiness.ro, conform bugetul.ro.

Citește mai multe despre: Senatul a luat decizia finală. Supraimpozitarea în trepte a pensiilor de serviciu a fost aprobată