- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Finanțelor a atras încă 45 de milioane de lei de la bănci

14 Oct, 19:30 • Bumbeneci Diana
Banca Națională a României confirmă o nouă atragere de bani pentru Ministerul Finanțelor. Instituția a atras astăzi încă 45 de milioane de lei de la bănci.
Ministerul Finanțelor a atras încă 45 de milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanțelor a atras 45 de milioane de lei de la bănci, suplimentar față atragerea de bani care a avut loc ieri, 13 octombrie. Anunțul a fost făcut de BNR, conform Agerpres.

Ministerul Finanțelor anunță atragerea de noi sume de bani

Conform reprezentanților Ministerului Finanțelor, se pare că instituția a atras, vineri, 45 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitația de joi, când a împrumutat 300 milioane de lei, la o dobândă de 9,22% pe an, printr-o emisiune de obligațiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 112 de luni. Datele au fost publicate de Banca Națională a României (BNR).

Citește și: România, îngropată în datorii. Ministerul Finanțelor a împrumutat astăzi încă 300 milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanțelor a atras încă 45 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanțelor a atras încă 45 de milioane de lei de la bănci

Conform Ministerului Finanțelor, valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 45 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 200 milioane de lei.

Ministerul Finanțelor (MF) a anunțat că are în plan, în luna octombrie 2022, să efectueze împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 3,4 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 465 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Suma totală, de 3,865 de miliarde de lei, este cu 760 de milioane de lei mai mică față de cea care a fost programată în septembrie, de 4,625 de miliarde lei. Aceasta va fi destinată refinanțării datoriei publice şi finanțării deficitului bugetului de stat, mai anunță Banca Națională a României.

Te-ar mai putea interesa și: Dan Șucu, liderul Mobexpert îi „obligă” pe angajații lui să nu fumeze la birou! Motivul pentru care le oferă tuturor 3 zile libere în plus dacă nu-și aprind nicio țigară cât sunt la muncă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult