- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene primește o suplimentare de 650 milioane lei pentru sprijinul persoanelor vulnerabile și prime substanțiale în octombrie!

06 Oct, 08:36 • Oprea Alina
Vor fi primiți 650 de milioane de lei pentru Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru a acorda sprijin persoaneor vulnerabile, mai exact măsurii temporare „Sprijin pentru România”.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene primește o suplimentare de 650 milioane lei pentru sprijinul persoanelor vulnerabile și prime substanțiale în octombrie!

Joi, Executivul a luat decizia de a aloca o parte din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului din bugetul de stat pe anul 2023, în scopul sporirii finanțării Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Măsura temporară „Sprijin pentru România” va fi finanțată prinalocarea a 650 de milioane de lei a bugetului MIPE. În luna octombrie va fi alocată tranșa de 250 de milioane de lei pentru persoanele vulnerabile, potrivit News.ro, după cum a furnizat Economedia.ro

Citește și: MIPE pune la bătaie peste 214 milioane euro pentru întreprinderile sociale. Marcel Boloș a anunțat când pot fi depuse proiectele pentru finanțare

Suplimentarea bugetului pentru Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Această hotărâre guvernamentală aduce o alocare bugetară suplimentară de 740 de milioane de lei pentru diverse drepturi și beneficii. Din această sumă, 650 de milioane de lei sunt direcționați către susținerea persoanelor vulnerabile, iar restul de 90 de milioane de lei sunt alocate pentru a acoperi necesarul de finanțare din bugetul de stat pentru primele de carieră didactică ale personalului din învățământul de stat, inclusiv profesorii și personalul auxiliar, precum și pentru acordarea de prime de carieră profesională pentru personalul nedidactic din învățământul de stat.

Luna octombrie a acestui an întâmpină cariera didactică cu o valoare de 1.500 de lei, iar pentru cariera profesională care implică personalul nedidactic, 500 de lei, conform Economedia.ro.

Citește și: Tabloul sărăciei. Câți români au plătit facturile cu cardurile de energie. MIPE a publicat datele oficiale