- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Agriculturii anunță ce se va întâmpla cu prețurile alimentelor în 2023. „Sunt prețuri de respect față de munca celor care întorc brazda țării și lucrează în spațiile acestea zootehnice”

04 Feb, 11:15 • Bumbeneci Diana
Din cauza numeroaselor schimbări pe plan economic, românii se tem tot mai mult că prețurile alimentelor vor crește și în acest an. Ministrul Petre Daea explică, în acest context, ce va aduce 2023.
Ministrul Agriculturii anunță ce se va întâmpla cu prețurile alimentelor în 2023. „Sunt prețuri de respect față de munca celor care întorc brazda țării și lucrează în spațiile acestea zootehnice”

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea a făcut noi declarații la Prima News. Acesta susține că prețurile alimentelor vor scădea puțin câte puțin în perioada următoare. Liderul MADR își bazează afirmația pe două aspecte obiective ale pieței.

Prețurile alimentelor nu vor crește

Pe de o parte, la o ofertă constantă pe care am avut-o şi din acest punct de vedere trebuie felicitaţi de fermierii români care într-un an agricol greu, foarte dificil, un an cu mari probleme din punct de vedere al climei, au putut să obţină prin munca lor rezultate de producţie care i-au conferit României posibilitatea să aibă cantitatea de cereale necesare. Practic să aprovizioneze ţara cu principalele produse agroalimentare”, susține Petre Daea.

Ai mai putea citi: Cine poluează: vaca, sau mașina? Petre Daea: „Că, acum, vaca este responsabilă când avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini”

Petre Daea, despre prețurile la alimente
Petre Daea, despre prețurile la alimente

În declarațiile sale, ministrul Daea a mai susținut că prețurile din România sunt pe meritul fermierilor, având în vedere că mulți dintre aceștia din urmă nu au sprijin din partea Guvernului, dar cu toate acestea se ocupă de îngrijitul animalelor, dar și al pășunilor.

„Pe de altă parte, iată că şi legumicultorii, prin programele speciale care au fost instituite şi păstrate de-a lungul vremii, cu subvenţii de la bugetul statului au putut oferi pe piaţă legume tot timpul. (…) .

M-am uitat în pieţe, indiferent unde am fost în ţară şi am constatat că există oferte constante care asigură nevoia de hrană a românilor şi preţurile sunt preţuri de respect faţă de munca celor care întorc brazda ţării şi lucrează în spaţiile acestea zootehnice, îngrijind animale şi hrănindu-le pentru a obţine producţiile zilnice şi atât de necesare pentru populaţie”, a declarat Petre Daea, la Prima News.

Citește și: Decontări de peste 276 de milioane de euro pentru români. Cine primește banii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult