- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Agriculturii, declarație controversată: „Aș scoate toate produsele marcă proprie definitiv din comerţ”. Ce motiv a prezentat Florin Barbu

20 Feb, 18:42 • Fundeanu Madalina
Ministrul Agriculturii, despre scoaterea produselor marcă proprie din magazine. Florin Barbu a spus că își dorește doar ca românii să aibă acces la produse de „calitate, la prețuri corecte, suportabile”.
Ministrul Agriculturii, declarație controversată: „Aș scoate toate produsele marcă proprie definitiv din comerţ”. Ce motiv a prezentat Florin Barbu

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat că ar vrea să scoată toate produsele marcă proprie din magazinele din România. Declaraţia controversată a fost făcută în cadrul Conferinţei RO 3.0 organizată de Antena 3 CNN.

Ministrul Agriculturii, despre scoaterea produselor marcă proprie din magazine

Ministrul Agriculturii a declarat că ar scoate produsele marcă proprie din magazinele din România, pentru că acestea prejudiciază vânzarea de produse româneşti.

„Ca ministru al Agriculturii, eu aş scoate marca proprie definitiv din comerţ. Pentru a se crea o relaţie comercială corectă. De ce să avem marcă proprie unde 4 lei este litrul de lapte şi alt lapte intră cu 7 lei?

Să reglăm preţurile, fişele de cost pe produs, sunt integrate cheltuieli directe şi indiferecte, şi la procesator la fel, au cheltuielile directe şi indirecte cu un adaos comercial limitat şi la retaileri la fel, cu un adaos comercial limitat. Eu, din punctul meu de vedere, vă spun sincer: eu nu sunt de acord cu marca proprie”, a declarat Florin Barbu, ministrul Agriculturii.

Produsele marcă proprie sunt, de obicei, unele dintre cele mai ieftine produse pe care românii le pot găsi pe rafturile marilor lanţuri de magazine din ţară. În plus, aceste produse nu sunt exclusiv importate, ci sunt fabricate şi în ţară.

Citește și: Ei sunt românii care vor primi pensie mai mică după recalculare! Explicațiile șefului Casei de Pensii

Ministrul Agriculturii, despre scoaterea produselor marcă proprie din magazine
Ministrul Agriculturii, despre scoaterea produselor marcă proprie din magazine

După această declarație, Florin Barbu a ținut să lămurească întreaga situație pe pagina sa de Facebook, spunând că își dorește doar ca românii să aibă acces la produse de „calitate, la prețuri corecte, suportabile”.

„Am ridicat astăzi, în cadrul unei dezbateri, o problemă pe care mi-au semnalat-o în repetate rânduri producătorii români: produsele lor sunt ofertate de marile lanțuri comerciale la prețuri care le fac extrem de necompetitive în raport cu produsele marcă proprie ale rețelei comerciale respective.
Consider că această situație trebuie analizată de Consiliul Concurenței pentru a stabili dacă nu cumva îmbracă forma unei practici comerciale neloiale față de cei care produc românește.
Faptul că pe rafturile magazinelor produsele alor noștri sunt vândute la un preț dublu față de produsele marcă proprie, în condițiile în care materia primă și procesarea sunt absolut identice, ne obligă să acționăm!
Și ca să fie clar și pentru amatorii de senzațional: NU am spus niciodată că îmi doresc să elimin de pe piață alimentele ieftine. Vreau ca românii să aibă acces la produse de calitate, la prețuri corecte, suportabile!”, a scris ministrul Agriculturii pe Facebook.

Vezi și alte știri: AFIR anunță o finanțare de 1,5 milioane de euro pentru modernizarea sistemelor de irigații. Ce condiții trebuie să îndeplinească beneficiarii