- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii, anunț important pentru românii care nu și-au primit pensia pe card. Când începe distribuirea mandatelor poștale

15 Jan, 13:25 • Adrian Popovici
Simona Bucura-Oprescu a explicat faptul că românii deja și-au primit pensia majorată pe card și că de acum urmează distribuirea mandatelor poștale.
Ministrul Muncii, anunț important pentru românii care nu și-au primit pensia pe card. Când începe distribuirea mandatelor poștale

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a vorbit la România TV despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2024 și despre data de la care pensionarii urmează să își primească banii, atât în cazul celor care își primesc pensia pe card, cât și prin mandat poștal.

După cum a explicat aceasta, în ceea ce îi privește pe românii care își primesc pensia pe card viramentele au fost deja făcute, ceea ce înseamnă că ei ar trebui să se afle deja în posesia banilor. În cazul în care pensia nu a intrat pe card, după cum explică ministrul Muncii, poate fi vorba despre o eroare și cei care se află în situația asta sunt rugați să se adreseze autorităților.

„În primul rând, așa cum am avut începând de la 1 ianuarie, această majorare, de când am plecat la acest drum important care și-a propus să aducă echitate pentru români, care deși au contribuit și muncit la fel au cuantum diferit al pensiei. 

Mă uit la români și le spun: Vedeți că se poate? Pensionarii care deja și-au primit banii, inclusiv pe card pe data de 12 ianuarie, cei care nu ați primit, vă rugăm să ne spuneți. Tehnic vorbind banii au fost virați. Toți pensionarii care își primesc banii pe card trebuie deja să fi intrat în posesia lor”, a explicat ministrul situația celor care primesc pensia pe card.

Te-ar putea interesa și: Ministrul Muncii, anunț important pentru românii care așteaptă recalcularea pensiilor. Când vor primi a doua majorare a indemnizațiilor din 2024

Ce se întâmplă cu cei care își primesc pensia prin mandat poștal?

După cum a explicat Simona Bucura-Oprescu, românii care își primesc pensia prin mandat poștal trebuie să știe faptul că distribuirea acestora ar urma să înceapă începând cu data de 17 ianuarie.

”Pe data de 17 a fiecărei luni, toți pensionarii care primesc prin poștă banii o să îi primească deja acasă. Apoi, fiecare pensionar ar trebui să se uite pe cuponul de pensie pentru că sunt sume semnificative. Să se uite și să vadă diferența dintre pensia din decembrie și pensia din ianuarie. M-am uitat, atât pe cupoanele părinților, cât și pe cele ale cunoscuților și într-adevăr sunt creșteri semnificative ale pensiilor!”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii a dat asigurări legate de faptul că majorarea din ianuarie nu va fi singura din acest an și că aceștia vor avea o pensie mai mare începând cu luna septembrie, după ce se va termina recalcularea indemnizațiilor.

Citește și: 3 categorii de pensii nu se majorează în 2024. Anunţul oficial făcut de Casa de Pensii