- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, anunță majorări cu 80% a pensiilor pentru anumiți români: „Și români care vor avea creșteri peste 80%.”

30 Nov, 23:45 • Oprea Alina
Ministrul Muncii a oferit clarificări cu privire la Noua Lege a Pensiilor, iar acesta a făcut mențiunea conform căreia vor fi români care vor avea parte de creșteri la pensie cu până la 80%!
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, anunță majorări cu 80% a pensiilor pentru anumiți români: „Și români care vor avea creșteri peste 80%.”

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, a declarat, în decursul serii de joi, pentru Realitatea PLUS, despre modul în care va in aplicată Legea Pensiilor, fiind un subiect la fel de mult discutat, iar aceasta intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2024.

Sunt vești minunate pentru pensionari!

Vești importante pentru mii de pensionari români! Ministrul Muncii a oferit mai multe clarificări cu ceea ce înseamnă, mai exact, Noua Lege a Pensiilor, întrucât, majorarea rămâne un mister pentru mulți dintre români. Astfel, aceasta a vorbit despre impactul Noii Legi a Pensiilor asupra pensionarilor. Mai mult decât atât, aceasta a precizat și a pus focus asupra acestei informații că, există români care vor primi și cu 80% mai mulți bani, potrivit informațiilor furnizate de către stiripesurse.

Ai putea fi interesat și de: Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a confirmat că există bani pentru pensii: „Da, există bani de pensii!”

Declarațiile Ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu

„Pensiile românilor vor crește fiecare în funcție de stagiul de cotizare, punctele asimilate, respectiv cele de stabilitate. Creșterile pensiilor va fi între zero, fiindcă vor fi români care vor primi același coantum în urma recalculării, nicio pensie nu va scădea, și români care vor avea creșteri peste 80% în cazul celor care au fost cu indemnizația minimă socială, având salariul minim pe economie la un stagiu de cotizare de peste 35 ani.

Ministrul Muncii despre pensii
Ministrul Muncii despre pensii

Impactul bugetar este de 6% din PIB plus cele 10 miliarde pentru anul 2024. Este o lege sustenabilă, aduce respect pentru români.”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, în decursul serii de joi, conform Bugetul.ro.

Mai mult decât atât, Simona Bucura-Oprescu a adus în discuție precizări importante cu privire la plata pensiilor în luna decembrie. Astfel, aceasta a declarat că vor fi ultimele pensii înainte de majorarea de la 1 ianuarie 2024 pe care o așteaptă toți pensionarii și au fost discuții referitoare la eventuale întârzieri.

„Această reformă ne-a ajutat să renegociem PNRR și să scoatem acel procent de 9,4%. Nu vor fi întârzieri la plata pensiilor în decembrie.”, a adăugat declarațiilor, Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, potrivit sursei citate anterior.

Ai putea fi interesat și de: Ministrul Muncii, mesaj pentru pensionarii care au lucrat în grupe speciale. „Acolo unde am găsit o analiză care să stea în picioare, am menținut aceste condiții”