- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii vine cu noi explicații privind creșterea vârstei de pensionare. „Doar în cazul în care crește speranța de viață, va crește și vârsta de pensionare”

10 Nov, 21:33 • Fundeanu Madalina
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a dat noi declarații privind creșterea vârstei de pensionare. Aceasta a explicat că vârsta de pensionare a românilor nu va crește peste 65 de ani decât dacă va crește și speranța de viață.
Ministrul Muncii vine cu noi explicații privind creșterea vârstei de pensionare. „Doar în cazul în care crește speranța de viață, va crește și vârsta de pensionare”

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat vineri seara pentru Digi24, că vârsta de pensionare a românilor nu va crește peste 65 de ani decât dacă va crește și speranța de viață. Noua lege vine să corecteze inechitățile dintre cei care au muncit la fel dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială, a mai transmis ministerul Muncii.

Ministrul Muncii a explicat în ce condiții va crește vârsta de pensionare

„Garanția noastră pentru români este că am venit cu un parametru, un element de referință care să le protejeze interesul, adică, vârsta de pensionare nu crește decât dacă crește și speranța de viață.

Deci, doar în cazul în care crește speranța de viață, va crește și vârsta de pensionare. Ceea ce este o garanție a noastră. Românii au totuși această garanție, că nu va crește vârsta de pensionare arbitrar, așa cum s-a dorit inițial.

Cel puțin, în ceea ce ne privește, am făcut tot ceea ce ține de noi, de așa manieră încât să vedem specificul României. Și exact asta le-am explicat celor de la Comisia Europeană.

pensionare
pensionare

Te-ar putea interesa și: De interes pentru români. Acestea sunt bonusurile prevăzute în noua Lege a Pensiilor

Fiecare dintre noi ne dorim creșterea speranței de viață. Creșterea speranței de viață este un indicator pe care îl găsim în Aging Report și care indică, după cum și spune, care este speranța de viață dintr-o țară.

Ei bine, în România, ne dorim să nu avem creșteri ad-hoc ale vârstei de pensionare, sau să venim noi arbitrar cu asta. Motiv pentru care am considerat că protejăm interesele românilor, nevenind cu o creştere a vârstei de pensionare până la 70 de ani.

Fiecare dintre noi constatăm care este speranţa de viaţă astăzi. Ceea ce este important să facem este să contribuim de aşa manieră încât speranţa de viaţă să fie mai mare şi să ştiţi că asta vedem inclusiv din pensii, din păcate. Pot să le spun românilor că, în acest moment, vor ieşi la pensie la 65 de ani”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii.

Citește mai multe știri: Ministrul Muncii, reacție dură în cadrul ședinței de guvern din cauza Legii Pensiilor: „Asta înseamnă că ceea ce se rostogoleşte acum este fals”