- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul ungar de Externe cere Austriei să nu mai blocheze aderarea României la spațiul Schengen. „Îi invit politicos, să nu zic că îi somez”

01 Sep, 14:14 • Lupu Alexandra
Ungaria, mesaj dur pentru Austria. Ministrul ungur de Externe susține aderarea României la spațiul Schengen.
Ministrul ungar de Externe cere Austriei să nu mai blocheze aderarea României la spațiul Schengen. „Îi invit politicos, să nu zic că îi somez”

Ministrul ungar de Externe, mesaj dur pentru Austria. Péter Szijjártó insistă pentru aderarea României la spațiul Schengen, informează stiripesurse.ro.

Ungaria susține aderarea României la spațiul Schengen

Péter Szijjártó a declarat astăzi că susține aderarea României la spațiul Schengen. Ministrul de Externe i-a transmis Austriei să nu se mai opună și să nu blocheze, din nou, intrarea statului român în circuitul european.

Citește și despre: România și Ungaria își unesc forțele pentru a construi autostrăzi care să lege cele două țări. Care este marele plan de infrastructură pentru unirea Ardealului de Ungaria

„Îi invit politicos, să nu zic că îi somez pe prietenii noștri austrieci ca în această toamnă să nu blocheze din nou, ci să fie de acord cu aderarea prietenilor noștri români la Spațiul Schengen”, spune Péter Szijjártó.

Ministrul ungar de Externe a afirmat că interesul național al Ungariei în acest an este ca România să intre în spațiul Schengen. El explică că, în acest fel, ar exista 10 noi puncte de trecere a frontierei.

„De la acel moment vom avea 10 noi puncte de trecere a frontierei și nu vom avea timp de așteptare nicăieri de-a lungul graniței dintre cele două țări. (…) Sperăm că decizia din această toamnă referitor la aderarea României la Schengen se va baza pe fapte reale”, adaugă ministrul de externe al Ungariei.

Schengen
Schengen

Marcel Ciolacu a făcut anunțul momentului pentru statul român: Președintele Consiliului European susține aderarea României la spațiul Schengen. Premierul spune că a căzut la un acord cu Charles Michel.

„Președintele Consiliului European, Charles Michel, mi-a reconfirmat, astăzi, susținerea sa totală pentru aderarea României la spațiul #Schengen.

Domnia sa este unul dintre marii prieteni ai țării noastre și i-am mulțumit pentru suportul său constant, ferm și plin de energie.

Am căzut de acord că o decizie legitimă, în favoarea României, reprezintă cel mai bun antidot pentru a detensiona actualul cumul de factori care ar putea avansa euroscepticismul în zona de est a continentului.

Președintele Charles Michel a mulțumit României și pentru sprijinul puternic oferit de țara noastră Ucrainei și Republicii Moldova. Este dovada că românii probează cu fapte ce înseamnă solidaritatea! De aceea, sper că și Europa va proba, printr-o decizie în favoarea României pe tema Schengen, că #solidaritatea europeană există și în realitate, nu doar în declarațiile oficiale!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Te-ar putea interesa și: România, cel mai semnificativ avans din UE în acest domeniu. Topul în care țara noastră a întrecut Germania, Franța, Slovacia și Ungaria