- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Virgil Popescu anunță finanțări pentru extinderea și modernizarea rețelei distribuitorilor de energie

11 Oct, 18:32 • Bumbeneci Diana
Virgil Popescu anunță finanțări pentru distribuitorii de energie. Anunțul a fost făcut astăzi de ministru, în mediul online.
Ministrul Virgil Popescu anunță finanțări pentru extinderea și modernizarea rețelei distribuitorilor de energie

Virgil Popescu anunță noi beneficii pentru distribuitorii de energie. Aceștia vor putea să să acceseze o serie de finanțări pentru extinderea și modernizarea rețelei, prin Fondul pentru Modernizare.

Virgil Popescu anunță finanțări pentru distribuitorii de energie

Distribuitorii de energie electrică au șansa să acceseze o serie de finanțări pentru extinderea și modernizarea rețelei, prin Fondul pentru Modernizare. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Data deschiderii apelului de proiecte este 11 octombrie, ora 14:00, iar data închiderii este 20 iunie 2024, ora 17:00.

Se poate obține finanțare nerambursabilă pentru proiecte de investiții în infrastructura energetică, respectiv modernizarea și realizarea de noi tronsoane în rețele de transport și distribuție de energie electrică și gaze naturale, inclusiv pentru tranziția de rețele de transport și distribuție a gazelor naturale capabile să preia hidrogen verde și pentru construirea și modernizarea depozitelor de înmagazinare a gazelor naturale și pentru creșterea nivelului de interconectivitate al rețelei electrice de transport.

Citește și: Grila de impozitare pentru imobile a fost majorată cu până la 50%

 Ministrul Virgil Popescu anunță finanțări pentru extinderea și modernizarea rețelei pentru distribuitori
Ministrul Virgil Popescu anunță finanțări pentru extinderea și modernizarea rețelei pentru distribuitori

Solicitanții eligibili sunt operatorii de distribuție a energiei electrice concesionari definiți în Legea nr.123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale, cu modificările și completările ulterioare, art. 3, pct. 70.

Bugetul alocat apelului de proiecte este de 1,1 miliarde de euro, iar totalul aprobat pentru anul 2022 este în valoare de 100 de milioane de euro.

Sprijinul public estimat din partea Fondului pentru Modernizare este de 80% din cheltuielile eligibile.

Finanțarea se acordă în lei sub forma rambursării cheltuielilor efectuate. Valoarea minimă este de 5 milioane euro fără TVA, iar cea maximă 50 de milioane de euro fără TVA.

Ai mai putea citi: FMI a îmbunătățit la 4,8% estimările privind creşterea economiei. Iată ce se estimează și pentru 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult