- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Moment inedit! Cancelarul Austriei, scrisoare către Premierul României, Marcel Ciolacu!

01 Dec, 21:32 • Oprea Alina
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer a transmis o scrisoare către Premierul României, Marcel Ciolacu de ziua sa. Odată cu acest moment excepțional, se crede ca relațiile dintre aceste două state să se îmbunătățească!
Moment inedit! Cancelarul Austriei, scrisoare către Premierul României, Marcel Ciolacu!

Karl Nehammer, Cancelarul Austriei, a transmis o scrisoare către Premierul României, Marcel Ciolacu, de ziua sa. Acest geste a fost primit de către Prim-Ministrul României ca fiind o „dezghețare” a relațiilor dintre cele două state, în special în contextul aderării la Spațiul Schengen. Premierul Marcel Ciolacu i-a mulțumit pentru gestul său.

Ai putea fi interesat și de: Bulgaria oferă speranțe României cu privire la aderarea la Spațiul Schengen: „La sfârşitul anului, ne-am putem felicita cu un rezultat pozitiv privind Schengen.”

Scrisoare din partea Cancelarului austriac către Premierul României, Marcel Ciolacu

Este cunoscut faptul că România se află într-un proces în care încearcă să adere la Spațiul Schenge, însă votul „împotriva” a Austriei a fost un impediment pentru aceasta, și nu numai. Această scrisoare a venit, tocmai, într-un moment în care România încearcă din răsputeri să convingă Austria să renunțe la vetoul pe Schengen. Unele dintre sursele guvernamentale susțin că este un „joc de șah” care depinde într-o mare măsură de renunțarea Olandei la refuzul de a accepta Schengen Bulgaria. De asemenea, o delegație olandeză a fost recent în statul vecin pentru a vedea progresele care au fost înregistrate de către Bulgaria.

Marcel Ciolacu, scrisoare de la Cancelarul Austriei
Marcel Ciolacu, scrisoare de la Cancelarul Austriei

Semnalele ar fi pozitive pentru aderare, comunică oficialii de la București, care se așteaptă ca Olanda să nu se mai opună Bulgariei.

„Atunci e șah la Austria.”, comunică sursele citate, conform Digi24.

O decizie legată de aderarea celor două state la Spațiul Schengen ar putea fi luată într-un Consiliu JAI, la finalul lunii decembrie, asta după ce România a cerut ca aceasta să fie retrasă de pe Ordinea de Zi a subiectului la Consiliul JAI din 4-5 decembrie. Accesul în spațiul Schengen ar urma să se facă treptat, prima dată aerian, din luna martie.

Această situație trebuie spă fie rezolvată, iar România, și nu numai, așteaptă cu nerăbdare momentul în care se va aproba aderarea acesteia și a Bulgariei la Spațiul Schengen, astfel că a trecut foarte mult timp după foarte multe discuții indecisive.

Ai putea fi interesat și de: Românii au de pierdut tot mai mult din cauza neaderării la Schengen. Ștefan-Radu Oprea: „Fiecare Dacia Duster este cu 100 de euro mai scumpă”