- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Moment istoric. Astăzi, România a început livrarea de gaz în Republica Moldova

03 Dec, 17:52 • Bumbeneci Diana
După luni dezbateri, proiectul prin care România livrează gaz Republicii Moldova a fost aprobat. Astăzi, România a început exportul de gaz.
Moment istoric. Astăzi, România a început livrarea de gaz în Republica Moldova

România își confirmă sprijinul puternic pentru Republica Moldova. În plină criză energetică, țara de peste Prut va primi gaz din țara noastră. Astăzi, livrarea a început oficial!

România a început exportul de gaz în Moldova

A fost confirmat oficial că România a început sâmbătă la orele prânzului exportul de gaze către Republica Moldova. Exportul este făcut prin conducta Iaşi-Ungheni, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanţii Transgaz.

Astăzi (sâmbătă – n.r.), la ora 13:00, a început transportul de gaze pe direcţia România – Republica Moldova. Sunt nominalizaţi 1.023.266 de metri cubi. Compresorul funcţionează normal„, au precizat oficialii companiei transportatoare de gaze.

Conform declarațiilor autorităților, este pentru prima dată când se transportă gaze din România în Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni.

Ai mai putea citi: Nicolae Ciucă: „197 de milioane de euro pentru proiecte pentru persoanele cu dizabilități”

Conducte de gaz
Conducte de gaz

Pe 22 noiembrie, oficialii de la Chişinău au precizat că Gazprom va reduce din 1 decembrie cu 56,5% livrările de gaze naturale către Republica Moldova. Aceștia au acuzat că numai o parte din volumul de gaze pe care-l livrează acestei ţări prin conductele care traversează Ucraina ajunge efectiv în Republica Moldova.

În cele zece luni de război între Ucraina și Rusia, Republica Moldova a avut foarte mult de suferit atunci când vine vorba despre amenințările Moscovei. Cu toate acestea însă, țara condusă de Maia Sandu a rezistat cu stoicism în fața crizei și a acceptat ajutorul oferit de România.

Citește și: De la debutul războiului și până acum, granița României a fost trecută de aproape 3 milioane de ucraineni. Iată câți au venit în ultimele 24 de ore

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult