- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Moneda românească de 50 de lei apărută după Revoluție se vinde pe o sumă uriașă

17 Jan, 13:24 • Anghel Oana
Moneda de 50 de lei emisă în anul 1992 se vinde pe site-urile de profil la prețuri exorbitante. Este vorba despre moneda care are pe revers chipul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Moneda românească de 50 de lei apărută după Revoluție se vinde pe o sumă uriașă

Această monedă se mai află, probabil, undeva uitată prin sertarele multor români. Unii dintre aceștia au scos-o la vânzare pe site-uri de profil precum OLX sau Okazii la prețuri deloc mici.

Pe față, moneda prezintă următoarele inscripții: valoarea nominală 50 lei, un decor sub forma unor frunze, plasat chiar sub valoarea nominală, și anul 1992, anul lansării.

Prețurile cu care se vinde o monedă românească apărută după Revoluție

Un arădean vindea această monedă, la sfârșitul lunii decembrie 2023, cu… 5.000 de lei, prețul fiind negociabil.

monedă

 

Dar dacă crezi că 5.000 de lei este o sumă mare pentru o monedă veche, ei, bine, un alt vânzător te va contrazice. Un sibian care și-a plasat anunțul la o zi distanță de primul, adică pe 29 decembrie 2023, vinde această monedă la prețul exorbitant de… 20.000 de euro.

Citeste si Românii care au această monedă în casă pot face o adevărată avere! Se vinde cu 25.000 de euro

Vând moneda de colecție de 50 lei din anul 1992,in stare foarte bună, are doar câteva zgârieturi, pretul este negociabil„, este anunțul publicat de sibian pe OLX.

monedă

Cel mai recent anunț de vânzare a acestei monede datează de pe 15 ianuarie 2024, iar prețul este ceva mai mic decât anterioarele, doar 4.750 de lei. Anunțul este postat de un brașovean, iar prețul este și în acest caz negociabil.

monedă

Celebra monedă circulată de 50 Lei Alexandru Ioan Cuza este, pentru prima dată în istorie, înnobilată cu aur pur și rodiu. Această dublă placare excepțională este una din cele mai apreciate și căutate combinații de colecționarii din întreaga lume. Folosirea rodiului conferă o strălucire intensă a motivului tematic principal al monedei, potrivit casademonede.ro.

Pe de altă parte, pe site-ul casademonede.ro, moneda de 50 de lei emisă în 1992 se vinde cu doar 179 de lei.

Citeste si Uimitor! Cel mai mic stat din lume are un singur locuitor, propria monedă și imn național. Acesta se află în Europa!

Tags: