- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Uimitor! Cel mai mic stat din lume are un singur locuitor, propria monedă și imn național. Acesta se află în Europa!

31 Dec, 18:11 • Fundeanu Madalina
Cel mai mic stat din lume se află chiar în Europa! Are un singur locuitor permanent, propria monedă și imn național!
Uimitor! Cel mai mic stat din lume are un singur locuitor, propria monedă și imn național. Acesta se află în Europa!

Există un stat în Europa care este cel mai mic din lume, are un singur locuitor permanent, propria monedă și imn național, potrivit Antena 3 CNN. Mărimea lui este cât două terenuri de tenis. Este absolut uimitor!

Cel mai mic stat din lume se află chiar în Europa!

Este vorba despre un stat de mărimea a două terenuri de tenis, nerecunoscut de niciun stat membru ONU, care și-a declarat independența față de Marea Britanie în 1967. În prezent, „națiunea” are un singur locuitor permanent. „Familia regală”, în frunte cu șeful statului, prințul Michael, trăiește în Anglia.

Este vorba despre Sealand sau Principatul Sealand este o monarhie care are propria monedă, Constituție și imn național. Sealand se află pe fostul fort englez Maunsell Fort din Marea Nordului, situat la aproximativ 10 kilometri distanță de coasta Suffolk, Anglia și pretinde autoritate asupra spațiului maritim cu același nume din jurul insulei.

Te-ar mai putea interesa și: Statul în care asistentele medicale pot primi până la 3.500 de euro salariu lunar! Se lucrează 37,5 ore/săptămână, iar chiria și facturile sunt asigurate

Sealand, cel mai mic stat din lume
Sealand, cel mai mic stat din lume

A fost declarată țară independentă și suverană pe data de 2 septembrie 1967, în urmă ce fortul a fost ocupat de Paddy Roy Bates, un fost ofițer al armatei britanice aflat la acea vreme în conflict cu autoritatea britanică, și apropiații lui.

Din acel moment, el și urmașii lui au luptat în permanență ca existența principatului să fie recunoscută de comunitatea internațională, pentru că, până acum, niciun stat membru ONU nu l-a recunoscut.

Pe insulă nu au locuit niciodată mai mult de 10 persoane în același timp. În ziua de astăzi, ea are un singur locuitor permanent, Michael Barrington, care este paznic, electrician, constructor și mecanic, fiind practic singura persoană care întreține clădirile care sunt pe insulă.

Șeful statului, Michael Bates, sau prințul Michael, fiul lui Paddy Roy Bates, s-a mutat în casa familiei din Essex, Anglia, unde locuiește împreună cu soția și cei trei copii.

Familia Bates avea mari ambiții: voia să transforme Sealand într-un paradis fiscal, într-o insulă de lux, cu un cazinou. Însă afacerea a eșuat lamentabil, iar Sealand a acumulat o datorie a cărei valoare nu a fost dezvăluită, potrivit CBS.

Vezi și: Vacanțele în Grecia, mai scumpe începând cu 2024. Ce taxe vor plăti românii care pleacă în destinația lor preferată