- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii care au această monedă în casă pot face o adevărată avere! Se vinde cu 25.000 de euro

04 Jan, 20:27 • Bumbeneci Diana
Ai această monedă acasă și vrei să faci bani grei cu ea? Iată locurile în care se vinde cu 25.000 de euro.
Românii care au această monedă în casă pot face o adevărată avere! Se vinde cu 25.000 de euro

Colecționarii de bani vechi sunt cu ochii pe românii care au o anumită monedă veche în casă. Aceștia din urmă se pot considera loviți de noroc, pentru că pot obține bani grei dacă o vând pe internet, deoarece moneda a devenit extrem de rară și este la mare căutare.

Moneda care valorează o adevărată avere

În prezent, mulți români au în casă diverse bancnote sau monede vechi, însă puțini știu că pot obține bani frumoși dacă le vând pe internet. Este și situația unei monede de 20 de lei cu Ștefan cel Mare, din anul 1992, care se vinde în mediul online la prețul de 25.000 de euro.

Colecționarii de bani vechi românești vânează astfel de monede rare, fiind dispuși să ofere sume fabuloase pentru a-și întregi colecția. Cu toate acestea, polul lui Carol I se impune cu o sumă amețitoare, anume de 100.000 de euro.

Conform Academiei Române, moneda din aur din 1868 a fost prima monedă monetară a țării noastre, fiind bătută în doar 200 de exemplare.

„Apariția sa într-o perioadă în care statutul politic de subordonare față de Imperiul Otoman nu permitea baterea unei monede de aur a constituit o surpriză și în același timp un gest abil și temerar al Regelui Carol I de afirmare a politicii sale, orientată către obținerea independenței țării.

Moneda este una dintre cele mai mari rarități din numismatica românească, ea fiind bătută doar în câteva sute de exemplare (cifra cel mai des întâlnită fiind aceea de 200 exemplare). (…).

Te-ar mai putea interesa și: Primă de 17.000 de euro fiecărui angajat. O renumită companie aduce mari venituri în pragul sărbătorilor

Mai mult decât atât, raritatea sa este excepțională, un număr foarte mic de exemplare aflându-se în colecția Băncii Naționale a României, în muzeul acesteia, a Bibliotecii Academiei Române prin Cabinetul său numismatic, respectiv în colecția Muzeului Național de Istorie a României, totalul neatingând zece exemplare.

Ca urmare, valoarea de piață a acestei remarcabile piese este de circa 100.000 euro”, explică dr. Emanuel Petac, șeful Cabinetului de Numismatică al Bibliotecii Academiei Române.

Ai mai putea citi și: Pensii 2024. Daniel Baciu: „Efectiv oamenii vor primi toți pensiile recalculate”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult